JEDNOG JE PRETUKAO PRED RAZREDOM, DRUGOG ODVUKAO U KABINET! Profesor tehničkog napao dva učenika (16)!
Ilustracija, Foto: Dado Đilas

skandal u hrvatskoj

JEDNOG JE PRETUKAO PRED RAZREDOM, DRUGOG ODVUKAO U KABINET! Profesor tehničkog napao dva učenika (16)!

Profesor kaže da su ga provocirali

Objavljeno: 11:06h

U srednjoj Tehničkoj školi u Čakovcu juče je navodno došlo do fizičkog napada jednog profesora na učenike.

Kako je za "Index" ispričao učenik koji je svedočio napadu, profesor je odlučio da izbaci učenike iz razreda jer su pričali na času, a onda ih je fizički napao i jednog je učenika udarao u glavu.

Učenik koji je bio u razredu tokom napada za Index je ispričao da je profesor jednog učenika pretukao pred razredom, a drugog je odvukao u svoj kabinet, u kojem ga je udarao uz povike, vređanja i pretnje.

- Profesor je jednog učenika udario rukom i nogom, a drugog je odvukao u kabinet i udarao.

Dvojica učenika koje je profesor navodno pretukao imaju 16 godina.

- Učenici su pričali i profesor ih je izbacio sa časa. Jednog je uhvatio za vrat pa udario rukom, a onda i nogom. Drugog učenika je na hodniku odvukao u svoj kabinet. Odgurnuo ga je u stoli udarao rukama - ispričao je za Index učenik istog razreda čije je učenike navodno napao profesor.

Dodao je da su učenici policiji prijavili napad.

Međimurska policija Indexu je potvrdila da su bili u školi, ali još uvek nisu uspeli da potvrde da se napad dogodio, nego još uvek proveravaju šta se dogodilo prema anonimnoj prijavi.

Incident je potvrdio i direktor Tehničke škole Dražen Blažeka.

- Incident se dogodio. Bila je neprimerena provokacija učenika, ali i reakcija profesora je bila neprimerena. Danas smo razgovarali s roditeljima. Najoštrije osuđujemo i provokacije učenika koja je trajala duže vreme i oštro osuđujemo napad profesora - rekao je Blažeka.

- Provocirali su ga i čovek je reagovao kako nije smeo. Još utvrđujemo je li se radilo o odgurivanju ili udaranju. Mi smo odmah ponudili učeniku da ga se preveze u bolnicu ako su u pitanju povrede, no to nije hteo ni on niti roditelji. Takođe smo još juče sprečili daljnju eskalaciju i trudimo se da se ovo više ne ponovi - dodao je za Index direktor škole.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.