OVO JE MARKO (27) KOJI JE UPUCAN U JANJEVSKOJ ULICI: Sa 17 godina je na kokainu ubio mladića, bio je i ranjavan!
Marko Bekavac, Foto: Instagram printscreen

upucan u vrat

OVO JE MARKO (27) KOJI JE UPUCAN U JANJEVSKOJ ULICI: Sa 17 godina je na kokainu ubio mladića, bio je i ranjavan!

Policija je jutros objavila nove detalje pucnjave

Objavljeno:

U Janjevskoj ulici u kvartu Visoka u Splitu juče uveče oko 21:40 došlo je dopucnjave.

Iz pištolja u vrat upucan je 27-godišnji Marko Bekavac koji je od ranije poznat policiji, ali i široj javnosti. Reč je o mladiću na kojeg je već pucano ranije ove godine, a taj slučaj danima nije silazio s naslovnica.

Policija je jutros objavila nove detalje pucnjave te otkrila da, suprotno pisanju nekih medija, nije privedena osoba osumnjičena za napad na Bekavca. Otkrili su i da je Bekavac u pucnjavi lakše povređen.

- Sinoć u 21:40 u Janjevskoj ulici u Splitu 27-godišnjak je povređen vatrenim oružjem. Pružena mu je lekarska pomoć, a prema informacijama kojima raspolažemo, radi se o lakšoj povredi u predelu vrata. Na mestu događaja je obavljen uvid. Spovodi se kriminalističko istraživanje, u cilju otkrivanja i procesuiranja počinitelja - saopštili su iz policije.

Za dobro jutro???na srednje??????

A post shared by Marko Bekavac (@markus_maksimus) on

Marko Bekavac široj je javnosti postao poznat nakon što je pre pet godina osuđen za ubistvo mladića na Bačvicama. Ubistvo se dogodilo 2008. godine, kada je Bekavcu bilo svega 17. Na Bačvicama je ubio 21-godišnjaka.

- Da sad kažem kako nisam hteo to da uradim, to više nikome nije ni bitno. Bio sam te večeri na kokainu, ubo sam ga jedan put i nadao sam se da će taj momak ostati živ, ali, nažalost, on je umro. Zbog toga sam postao ubica i ovakav i onakav, a i pre toga san bio u Turopolju, u Požegi... Stvorila se o meni slika kao da sam ne znam šta. Zbog toga ja jesam ubica i to se nikad neće prominiti, ni za deset ni za dvadeset godina, ali sve ovo posle šta se događalo veže mi se za to ubistvo, za šta sam kaznu odslužio - ispričao je Bekavac prije dve godine za Slobodnu Dalmaciju.

Na Bekavca je pre sedam meseci, točnije 1. maja, u jednom kafiću u Splitu pucao 36-godišnji Ivan Giljanović. Nikad nije uhvaćen, za njim se još traga.

Normal Max!!!!!

A post shared by Marko Bekavac (@markus_maksimus) on

Bekavac je tada u pucnjavi zadobio teške telesne povrede, zbog čega je bio podvrgnut operacijskom zahvatu.

- Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 1. maja 2018. oko 19.40 na području u Županije splitsko-dalmatinske, tokom prepirke i tjlesnog sukoba s oštećenikom; u cilju da ga liši života; s udaljenosti oko pola metra ispalio dva hica iz pištolja prema oštećenikovu trbuhu, od kojih ga je jedan pogodio pa je pao na tlo. Kad se oštećeni uspio podignuti, osnovano se sumnja da je okrivljeni ispalio još jedan hitac koji je pogodio oštećenika pa je ranjen počeo ježati no okrivljenik je krenuo za njim i, u kafiću, s udaljenosti od nekoliko metara ispalio još jedan hitac u njega, a izvan kafića, s udaljenosti oko deset metara, ciljajući u visinu prsiju, u žrtvu ispalio još dva hica. Oštećenik je zadobio teške i po život opasne povrede (dve prostrjelne rane desnog bedra, jedna prostrelna rana levog bedra i jedna prostrelna ranu podlaktice live ruke), a život mu je spašen žurnim operacijskim zahvatom - saopštio je DORH mesec dana nakon tog napada.

Umjetnička ????

A post shared by Marko Bekavac (@markus_maksimus) on

Index je krajem maja objavio snimke na kojima se vidi Bekavac koji preti Gljanoviću.

U audiosnimcima koje je Index objavio, Bekavac Giljanoviću poručuje da će videti šta je rat.

- Giljo, nema na žalost povratka. Moramo se sukobit i sukobićemo se i neka bolji pobedi - poručio je Bekavac telefonom.

ČAKI!!!!?

A post shared by Marko Bekavac (@markus_maksimus) on

Iz jednog snimka može se zaključiti da je Giljanović bio Bekavcu dužan 200 evra.

- Gladan sam, brate, gladan sam. Moram li pitati gde je mojih 200 evra - govori Bekavac i viče da je izgubio razum zbog Giljanovića.

Sukob je očito trajao duže vreme

- Kad Marko kaže da će te ubiti onda te i ubije!!! Kad psihopata kaže to onda i uradi to - napisao je Bekavac.

Pobješnjeli simpa Max u danima traženja sebe,oporavljenoga Marka....?✌??✍??❤

A post shared by Marko Bekavac (@markus_maksimus) on

Giljanović mu je odgovorio da želi da bude "barem jedan dan duže živ".

Tri nedelje nakon što je propucan, Bekavac je opet završio u bolnici. Splitom se tada pronela priča da je pretučen, ali policija je utvrdila da je pao na glavu i teško se povredio.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.