UDARIO HRVAT NA HRVATA: Susedi se svađaju zbog pokliča, ZA DOM SPREMNI! Ovo su glavni ARGUMENTI
Hrvati se svađaju zbog pokliča, ZA DOM SPREMNI, Foto: Printscreen/HRT

NASTAO JE HAOS

UDARIO HRVAT NA HRVATA: Susedi se svađaju zbog pokliča, ZA DOM SPREMNI! Ovo su glavni ARGUMENTI

Tompsonov advokat Davorin Karačić je Vidovićevoj odgovorio da bi trebalo, kako je naveo, malo bolje da pročita Ustav Hrvatske, jer to sto navodi tamo ne piše

Objavljeno:

Zaštitnica građana Lora Vidović, pozvala je pevača Marka Perkovića Tompsona, koji u svojim pesmama glorifikuje ustaštvo, da odustane od ustaškog pokliča "za dom spremni", jer je, kako je navela, suprotan Ustavu i pravnom poretku Hrvatske.

Tompsonov advokat Davorin Karačić je Vidovićevoj odgovorio da bi trebalo, kako je naveo, malo bolje da pročita Ustav Hrvatske, jer to sto navodi tamo ne piše.

Karačić je za RTL izjavio da Vidovićevoj poručio da posebno pročita Preambulu iz koje je, kako kaže, vidljivo na osnovu čega se zasniva hrvatska državnost.

"Hrvatska nije nastala na antifašizmu nego su samo odluke ZAVNOH-a i jedan od sledova hrvatske državnosti, a taj sled počinje još od prvih hrvatskih kneževina. Završetak tog sleda, barem u ovom trenutku, je Domovinski rat. Prema tome, Domovinski rat je izjednačen u najmanju ruku s nekakvim tekovinama antifašističke borbe", poručio je advokat Karačić.

Dodao je da izraz "za dom spremni" za njega nije sporan i da su ga u Domovinskom ratu koristili hrvatski branitelji, legalne vojne frakcije te da se kao takav nalazi na službenim obeležjima vojnih formacija i koristi se kao deo službeno registrovanog grba Udruženja veterana.

"Za mene sam taj izraz nije sporan ukoliko se ne dovodi u vezu s NDH. Kada bi se zaista dovodio u vezu s NDH onda bi se to moglo nazvati spornim", poručuje Kračić, prenela je regionalna N1 tv.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.