SINIŠA I MARICA SU U SUBOTU ZAKLANI U CENTRU ZAGREBA: Iz Srbije se sada javio njihov rođak Damir (35)
Ilustracija, Foto: Beta/Damir Sencar

zločin koji je šokirao hrvatsku

SINIŠA I MARICA SU U SUBOTU ZAKLANI U CENTRU ZAGREBA: Iz Srbije se sada javio njihov rođak Damir (35)

Pronašao ih je sused - Maricu u lokvi krvi na podu dnevnog boravka, a Sinišu prerezanog grkljana na krevetu spavaće sobe

Objavljeno:

U subotu su u naselju Struge oko podne otkrivena izmasakrirana tela Marice Minković (77) i njenog posinka Siniše (51) u njihovoj skromnoj kući.

Ubica i dalje slobodno šeta, a istražitelji danonoćno slažu mozaik dvostrukog ubistva.

Traži se nož, obavljaju se informativni razgovori, kontroliše se promet bankovnih računa ubijenih Minkovića, a među važnim sagovornicima, s kojima još nisu porazgovarali na okolnost dvostrukog ubistva jeste i Damir M. (35).

Reč je o nećaku pokojne žene koji živi u istoj kući, ali u odvojenom stanu s drugim ulazom. Njegov su stan u nedelju kasno uveče uz nalog suda kriminalisti pretraživali tražeći, očito, biološke i druge tragove.

Međutim do korisnika tog stana nisu došli jer je Damir M. na samo jutro ubistva otputovao devojci u Srbiju. "Jutarnji" je kontaktirao, a vest o dvostrukom ubistvu rođaka zatekla ga je, kako kaže, u autobusu kad mu se porodica javila porukama.

- U šoku sam zbog svega. Svuda se u medijima piše da sam osumnjičen za ubistvo. Nisam kriv. Tetu sam zadnji put video pre nekoliko dana kad sam otišao kod nje po stare novine da nakurim peć. A tog 24. novembra oko 7 sati ujutro sam otišao od kuće jer mi je u 8.10 sati s autobuske stanice polazio autobus. Bilo je to vikend-putovanje koje sam planirao još u Nemačkoj. Ne mogu da verujem da sam opet osumnjičen, i to za nešto što nisam napravio. Strah me da je to što se tamo dogodilo zapravo bilo namenjeno meni zbog moje prošlosti. S tetom Maricom sam bio u dobrim odnosima. Da, znao sam od nje da pozajmim novac, nikad više od 50-ak kuna. Nikad nije tražila da joj ga vratim - kaže za Jutarnji list Damir M. koji se, kako tvrdi, trenutno nalazi kod devojke u Srbiji.

I ona je zaprepaštena vešću, a njegovu porodicu dodaje, dosad još nije imala prilike da upozna. Na pitanje kako je moguće da susedi o bankovnim računima njegove tete i nećaka sve znaju kao i iscrpne detalje njegove, ne tako zavidne prošlosti, Damir M. odrešito kaže da je “susedima trn u oku i da svašta pričaju”.

- Susedi su toliko dobri da vode tuđe živote, a ne svoje. Jednom sam napravio glupost i bio u zatvoru i sad mi to stalno nabijaju na nos. Na mene se i sumnja zbog te moje prošlosti. Ne znam što drugo da vam kažem osim da se vraćam. Uskoro. I razgovaraću s policijom. Čuo sam se s advokatom jer je to najbolje što mogu da uradim u ovoj situaciji. Što se tiče ušteđevine i bankovnih kartica, nikad nisam dizao tetin novac niti sam plaćao njenom karticom. To je uvek radila moja kuma. Meni, pak, nekad finansijski znaju pomoći roditelji. Ali samo kad mi zaista zatreba jer ne volim pozajmljivati novac - kaže on.

Na pitanje jesu li teta i njen posinak, možda, dobijali pretnje, odgovara da ne zna. Ali nagoveštava da im je ponekad dolazio neki čovek, ali ne zna ni ko je on ni što je hteo.

- Teta je Sinišu često gnjavila, stalno se drala na njega. Terala ga je da ide ranije spavati da bi ga onda jako rano ujutro budila. Motive ne znam jer ja odem rano na posao. Uglavnom im je svraćala rodbina u kuću - otkriva dalje nećak i bratić ubijenih, izrazivši još jednom nakon svega strah za vlastiti život.

Na pitanje je li se ikome zamerio nakon što je izašao iz zatvora 2014. godine, napominje da nije, ali odmah nastavlja:

- Jesam, jednom dečku radi bivše devojke i radi toga sam bio šest meseci u zatvoru. Potom mi je 2015. ispred kuće neko zapalio auto, a počinitelj do danas nije otkriven. Inače, 2009. dobio sam sekirom po glavi, to je bio pokušaj ubistva. Tako da više ništa ne znam kome sam se zamerio i zašto. I da, bojim se. Ne znam jel’ ubistvo bilo namenjeno meni - zaključuje nećak ubijenih.

Marica je bila penzionerka a koja je imala poteškoća sa zdravljem i teško se kretala. Njezin posinak je, pak, bio osoba s posebnim potrebama.

Preživljavali su od socijalne pomoći i penzije po pokojnom ocu. Pronašao ih je sused - Maricu u lokvi krvi na podu dnevnog boravka, a Sinišu prerezanog grkljana na krevetu spavaće sobe.

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.