PORODILA SE NA SEDIŠTU IZA VOZAČA! Drama na granici BiH i Hrvatske, trudnica je imala neviđenu SREĆU!
Ilustracija, Foto: Profimedia

nesvakidašnje

PORODILA SE NA SEDIŠTU IZA VOZAČA! Drama na granici BiH i Hrvatske, trudnica je imala neviđenu SREĆU!

Autobus kompanije Transturist Tuzla stajao je u koloni i čekao na kontrolu. Odjednom je iz njega izašla trudnica i obratila se za pomoć

Objavljeno:

- Nije mi dobro - kazala je graničnim policajcima na Bregani u subotu malo pre ponoći 18-godišnjakinja u 9. mesecu trudnoće.

U pratnji supruga, njegove pomajke i dvogodišnjeg deteta krenula je busom bosanskohercegovačkih registracija iz Tuzle u Hamburg. Ali stigla je samo do Bregane, gde je rodila zdravu devojčicu.

- Nisu rekli da ima trudove, ali videli smo da je reč o trudnici u visokoj trudnoći i pretpostavili da bi moglo biti zbog toga. Odmah sam pozvao šefa smene i rekao mu da zove Hitnu - kazao je za "24 sata" Petar Franjić (37), jedan od petoro graničnih policajaca koji su pomogli trudnici pri porođaju.

Na graničnom prijelazu bila je gužva. Imali su akciju, pojačane kontrole putnika.

Porodila se na granici
Porodila se na granici foto: Nebojša Mandić

Autobus kompanije Transturist Tuzla stajao je u koloni i čekao na kontrolu. Odjednom je iz njega izašla trudnica i obratila mu se za pomoć.

- Uputio sam je da se vrati u autobus jer nije imala jaknu, a bilo je hladno. Nisam mislio da će to ići tako brzo. Kad sam se vratio u autobus, video sam da joj je pukao vodenjak i da su počeli trudovi. Tad smo znali da Hitna neće stići na vreme - prisetio se Petar.

Oslobodili su joj prvo sedište odmah iza vozača, a 30-ak putnika pomaknuli u zadnji kraj autobusa.

Petar, šef smene Željko Bratanić (45), Monika Grlica (28) i još dvoje kolega krenuli su da trče iz autobusa u autobus tražeći lekara, medicinsku sestru, bilo koga medicinske struke ko bi mogao pomoći pri porođaju u autobusu.

- Nismo našli nikog na izlazu, ali imali smo sreće u jednom autobusu na ulazu u RH. Javila se jedna gospođa i rekla da je lekar, i to ginekološkinja. Nismo mogli da verujemo koliko imamo sreće - pričao je Petar.

Dr. Jadranka Šanjug, ginekološkinja iz zabočke bolnice, bila je u osmom autobusu na ulazu u Hrvatsku. Kako nam je ispričala, vraćala se iz Venecije s međunarodne konferencije.

- Došla sam do autobusa, videla da žena ima trudove i da joj je pukao vodenjak. Ležala je iza vozača, vikala i hvatala ju je panika. Rekla sam joj da se ne brine, da ne paničari, da sam ja lekar, ginekološkinja i da je u sigurnim rukama - govorila je porodilji dr. Šanjug.

Žena je rekla da je već rađala i da ima dete od dve godine.

- Sve je trajalo desetak minuta. Nakon što se rodilo dete, umotali smo ga u ćebe. Posteljicu sam stavila u vrećicu, a pupčanu vrpcu podvezala trakom koju sam odrezala od ispeglane krpe. Dalje je preuzela Hitna pomoć - priča doktroka.

Nakon što se uverila da je sve u redu, otišla je natrag u autobus. U 25 godina rada nije doživela ništa slično, ali veruje da se sve događa s razlogom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.