MUŽ IVANE DELAČ POKUŠAO DA OPLJAČKA MENJAČNICU: Tražio pištolj s prigušivačem, nudio za njega 2.000 evra!
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube

SUĐENJE IVICI ĐOLU

MUŽ IVANE DELAČ POKUŠAO DA OPLJAČKA MENJAČNICU: Tražio pištolj s prigušivačem, nudio za njega 2.000 evra!

Sudi mu se za pokušaj razbojništva 18. maja ove godine na Malešnici

Objavljeno:

“Tražio je od mene da mu napravim prigušivač za pištolj od filtera za ulje jer je on to gledao na Jutjubu i za to mi je ponudio 2.000 evra. Rekao sam mu da mu ja to ne mogu da uradim i dao sam mu kontakt od jednog čoveka.”

Rekao je to danas, između ostalog, Hrvoje M., komšija Ivice Đole, 40-godišnjeg bivšeg vlasnika kluba za mali fudbal i bivši suprug misice Ivane Delač kojem se sudi za pokušaj razbojništva u menjačnici 18. maja ove godine na Malešnici.

Pozvao policiju

Đolo je uperio pištolj u vlasnika mjenjačnice Matu Lekića, koji je počeo da viče “Ubiće me! Ubiće me!” pa je Đolo otišao bez plena, ali su ga snimile nadzorne kamere.

- Je li Vam Đolo rekao zašto mu treba pištolj s prigušivačem? - pitao je Đolina susjeda sudac Turudić.

- Rekao je da treba da zaplaši nekoga u Bugarskoj. Pištolj mi nije dao, već ga je ostavio u jednoj kutiji u mojoj garaži. Jedan dan je pozvala njegova žena i rekla da se skloni ono što je Ivica ostavio kod mene jer će doći policija na pretres. Nazvao sam advokaticu, a onda i jednog prijatelja koji je inspektor u policiji i on me je posavetovao da pozovem 112. To sam i učinio i kad je došla policija, predao sam im pištolj - ispričao je Hrvoje M.

Potom je u sudnicu pozvan Predrag G. koji je kobnog dana u nekoliko navrata vozio Đolu do mjenjačnice. Prvo je svedok objasnio sudiji Turudiću kako Đola poznaje nekoliko godina kroz sport i kako ga je tog dana Đolo zamolio da ga odveze do Malešnice u dva navrata.

Ali kako je svedok spominjao javnog beležnika, što uopšte nije naveo u istrazi, sudija Turudić utvrdio je da govori nešto što uopšte nije rekao pa je svedoku pročitan iskaz iz istrage. Na kraju je ipak utvrdio da ga je vozio, ali da nije znao zbog čega, te da je po Đolinoj molbi nadgledao iz kafića prekoputa mjenjačnice da li se događa nešto neobično.

Odveo ga Mati

- Vi ste možda hteli da pomognete, ali ste mu odmogli - rekao je sudija Turudić svedoku. Ali kako je i Đolo stalno imao neke primedbe na iskaze svedoka, i njemu je sudija Turudić rekao:

- Ovde vam se sudi za pokušaj razbojništva i što pre to shvatite, to bolje za vas. Nećete impresionirati sud svojim nabrajanjem nekretnina i par excellence biznisa. Možete pričati i da ste bili na Mesecu - rekao mu je predsednik veća.

Poslednji je ispitan preduzetnik Stipe Ivanković Lijanović, koji je i spojio Đolu s vlasnikom mjenjačnice, inače svojim rođakom.

- On me pitao imam li nekoga ko ima mjenjačnicu, da je čovek od poverenja kad treba promeniti veću svotu novca. I ja sam njega odveo kod Mate s kojim je on razgovarao o razmeni novca - ispričao je Ivanković Lijanović. Na pitanje o kolikim je iznosima bila reč, Ivanković Lijanović je raširivši ruke rekao:

- S Đolom kad pričate o novcu to su vam svote od milijardu do pet milijardi evra.

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.