A KOME IDU TOLIKI NOVCI? PA, MAČKAMA! Hrvatica ostavila 3 miliona svojim ljubimcima!
Zbrinula je svoje mačke, Foto: Reuter

ZBRINULA IH

A KOME IDU TOLIKI NOVCI? PA, MAČKAMA! Hrvatica ostavila 3 miliona svojim ljubimcima!

Marija Horvatek je imala petoro braće i sestara, koji su ranije preminuli

Objavljeno:

Pre nekoliko dana zvali su nas iz našeg konzulata i rekli da nam pripada 30.000 dolara, rekao je Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevca.

Vrednu donaciju gradu je ostavila Đurđevčanka Marija Horvatek, koja je krajem 2016. godine preminula u američkom Čikagu.

Gradonačelnik dodaje kako u početku nije u to verovao, ali nakon što je novac dospeo u gradsku blagajnu, shvatio je kako nije reč o šali. Novac su dobili uz uslov da se iskoristi za dobrobit dece.

- Odlučili smo da dobijenim novcem kupimo muzičke instrumente za decu kako bismo iz ovog lepog iskustva u dugotrajnoj budućnosti stvarali sreću i veselje kod najmlađih – rekao je Janči, a prvi preneo prigorski.hr.

Na taj način ispuniće Marijinu poslednju želju. No najveći deo nasledstva, čak 430.000 dolara, Horvatek je dala na raspolaganje svojoj prijateljici da se tim novcem stara o njenim mačkama, kojih ima pet, sve do njihove smrti.

Naime, nakon Marijinog odlaska u SAD, u rodnoj kući u Đurđevcu ostala je da živi njena majka Katica Legradi, koja je umrla krajem jula 1989. godine. Nakon majčine smrti imovinu je temeljem Ugovora o doživotnom izdržavanju nasledila žena koja se o njoj brinula.

Marija Horvatek je imala petoro braće i sestara, koji su ranije preminuli. Navodno je još pre nekoliko decenija obećala da će svu svoju imovinu naslediti oni koji će se starati o njenoj majci Katici, ali je ipak u testamentu postupila drugačije.

(Espreso.co.rs/ 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.