POZNATO TV LICE DONELO ODLUKU: Dao otkaz i sa porodicom se seli na Island!
Obećana zemlja, Foto: Pixabay

preokret u životu

POZNATO TV LICE DONELO ODLUKU: Dao otkaz i sa porodicom se seli na Island!

Velika životna avantura

Objavljeno:

Ne mogu ni da potvrdim ni da opovrgnem informaciju da idem na Island. A što se zime tiče, hladnoće me nikad nije bilo strah - kaže Vjeran Mišurac koji je spreman za novu životnu avanturu.

I to ne bilo kakvu. Vrsni televizijski novinar i vođa nezaboravnog benda Zinedine Zidane koji se proslavio hitom ‘Pantagana’, odlazi, kažu nam njegovi prijatelji, na Island. Ovog puta ne kako bi snimio neku novu reportažu o kojoj će se potom danima pričati. Vjeran u zemlju snega, leda i toplih izvora kreće da bi tamo - ostao.

Koliko su mu namere ozbiljne pokazuje i to što je svojim kolegama i prijateljima na HRT-u, gdje je godinama radio, u utorak uveče rekao ‘zbogom’ na ‘ispraćaju’ upriličenom u redakciji Spoljne politike.

Prelepi predeli i posao za tri dana
Prelepi predeli i posao za tri dana foto: Wikipedia

- Rekao nam je da ide u bolji život - kroz smeh kažu Vjeranove kolege, kojima će duhoviti, zanimljivi novinar, ne kriju, jako nedostajati.

- Da je njegov, kako ga je zvao, ‘stariji brat’, Joško Martinović živ, sigurno bi za koji mesec krenuo za Vjeranom na Island, pa bi priču o čoveku koji s četrdeset i pet godina odlazi u nepoznato objavio u ‘Globalnom sijelu’, nezaboravnoj emisiji u kojoj su radili i Vjeran i Joško - kažu nam Vjeranovi prijatelji s HRT-a.

Do samog Vjerana juče je bilo gotovo nemoguće doći. Na HRT-u se razdužio, više ne koristi svoj stari poslovni e-mail ni telefon, a u novi život kreće od danas, kako je to u sredu pojasnio na društvenim mrežama:

- Svima koji me ne mogu dobiti na mobilni daje se na znanje - to je HRT-ov mobilni, što znači da on ostaje, iako ja prestajem biti HRT-ovo vlasništvo. Ako ga zovete, a cilj vam je dobiti mene, dobit ćete k.... od ovce. Elem, sutra mi stiže novi telefon s novom karticom, novim brojem i novim životom - napisao je Mišurac na svom Facebook profilu. Obožavatelji su mu već počeli slati poruke podrške, zanima ih da li je uoči puta na Island kupio termo gaće, brinu se hoće li mu biti hladno...

Zaista, šta je Dalmatinca, rođenog Splićanina - osim večnog ‘splitskog stanja uma’ - nagnalo da krene put severa?

- Vjeran je večno spreman za akciju, rođeni je avanturista i počeo je da razmišlja o tome da promeni poslovnu sredinu. A on kad menja, menja radikalno, pa je s poslom odlučio da promeni i zemlju boravka - kažu nam prijatelji televizijskog reportera čiju smo reportažu iz Irske nedavno mogli da gledamo u emisiji ‘Puls’. Ljudima koji su se iz Hrvatske odselili u Dablin Mišurac je prije tri nedelje postavljao ona ista pitanja na koja je, verovatno, i sam tražio odgovore.

- Zapitao se: kako živeti normalno kad ovde ionako ne mogu ništa promijeniti? Kako preživeti? Za neke je odgovor, nažalost, bio - karta u jednom smeru. Trajno ili privremeno. Jesu li oni koji su otišli pogrešili ili im se isplatilo? Žive li sada u obećanoj zemlji i po čemu se ta zemlja razlikuje od Hrvatske? Teku li onde stvarno med i mleko? - priča nam koleginica televizijskog reportera koji, kako saznajemo, put Islanda kreće za koju nedelju.

- Island je odabrao jer se tamo posao u proseku čeka najviše tri dana. Razmišljao je i o nekim toplijim destinacijama, ali je shvatio da, barem što se zaposlenja tiče, ima istine u poslovici ‘što južnije, to tužnije’. On nema straha od nove sredine, ne boji se posla, pristaće da radi sve što mu se ponudi.

Koliko znam, plan je da on prvi krene, a kad se snađe pridružiće mu se supruga Marijana i osmogodišnji sin Ognjen - kažu nam Vjeranovi prijatelji sa zagrebačkog Prisavlja, koje nimalo ne brine kako će se ovo nemirno ‘dete juga’ navići na snieg i led.

- On se na sneg odavno u Zagrebu navikao. Sneg je, za razliku od većine Dalmatinaca, jako zavoleo, a pre petnaestak godina otkrio je snoubord i postao veliki obožavatelj tog sporta - govore nam prijatelji Vjerana Mišurca, čoveka čijim će odlaskom tv publika zaista mnogo izgubiti.

BONUS VIDEO: Kratki Espreso, deveta emisija

(Espreso.co.rs/ Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.