VEČERAS ĆE BITI UHAPŠEN? Ivica Todorić uskoro stiže u Hrvatsku
Ivica Todorić, Foto: Youtube printscreen

afera agrokor

VEČERAS ĆE BITI UHAPŠEN? Ivica Todorić uskoro stiže u Hrvatsku

Visoki sud u Londonu je pre nekoliko dana donio odluku da osnivač Agrokora bude izručen Hrvatskoj

Objavljeno:

Ivica Todorić vrlo skoro stiže u Hrvatsku, javlja N1.

- Ivica Todorić je u postupku tranzicije te se vrlo skoro očekuje u Hrvatskoj - napisao je novinar ove televizije Hrvoje Krešić na Tviteru.

Redovni let Croatia Airlinesa iz Londona kreće u 16:50. U Zagrebu je oko 20 sati. Pretpostavlja se da bi Todorić mogao doći tim letom.

Očekuje se da će Todorić već večeras biti priveden. Pošto je Todoriću već određen istražni zatvor, policija bi ga izravno trebala prepratiti u Remetinec. Istraga protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante, i 12-ero Agrokorovih menadžerai revizora pokrenuta je prošle godine zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 miliona kuna, pri čemu je istražni zatvor određen samo za Ivicu Todorića.

Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić u sredu nije mogla potvrditi neslužbene informacije da Ivica Todorić večeras dolazi u Zagreb, nakon što je sud u Londonu 25. oktobra udovoljio hrvatskom zahtevu za izručenjem.

- Načelno mogu reći da detalji predaje bilo koje osobe nisu dostupni javnosti. To vredi i u ovom slučaju - kazala je Mandić.

Visoki sud u Londonu je pre nekoliko dana donio odluku da osnivač Agrokora bude izručen Hrvatskoj. Ta je odluka suda donesena 25.oktobra, a praksa je da se to obavi u roku od desetak dana.

Sam Todorić je nakon odluke o izručenju dao prilično neobičnu izjavu, utvrdivši kako u Londonu ostaje još 25 dana.

Odluku suca Ouslija da njen klijent bude izručen Hrvatskoj, komentisala je i Todorićeva britanska advokatkinja Čeri Bler, supruga bivšeg britanskog premijera Tonija Blera.

- Evropski nalog za hapšenje je dizajniran tako da osigura da britanski sudovi poštuju odluke hrvatskih pravosudnih organa. Slučaj se vraća u Hrvatsku - rekla je Bler tada.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.