ZA DOM SPREMNI, POPUŠI MI! Hrvatski komičar uneredio Kolindu Grabar Kitarović (VIDEO)
Pađa Bajović priča o Kolindi Grabar Kitarović, Foto: Twitter printscreen

urnebesno

ZA DOM SPREMNI, POPUŠI MI! Hrvatski komičar uneredio Kolindu Grabar Kitarović (VIDEO)

Ako je "Za dom spremni" stari hrvatski pozdrav, onda je "popuši mi" stari indijanski...

Objavljeno:

Kolinda Grabar Kitarović, predsednica Hrvatske, ponovo je podigla mnogo prašine kada je izjavila da je pozdrav "Za dom spremni" zapravo tradicionalni hrvatski pozdrav.

Naravno, ova njena izjava naišla je na veliki odjek u medijima, a možda je na najslikovitiji način Kolindin gaf opisao jedan komičar.

Peđa Bajović, Crnogorac sa prebivalištem u Hrvatskoj, koji se uspešno bavi stand-up komedijom, pokazao nam je svu besmislenost pokušaja hrvatske predsednice da opravda nešto što sasvim očigledno ima ustašku konotaciju.

Gostujući u emisiji "24 sata" on je izjavio:

- Kolinda, u delu hrvatske javnosti poznata kao "biserka", jer su njene izjave jedna niska državotvornih bisera, budući da ih ima svakakvih, od toga da u Jugoslaviji nije bilo jogurta, do toga da mediji ne trebaju da se fokusiraju na afere jer to tera ljude iz Hrvarske, i moja omiljena, od par godina, kada su se u Hrvatskoj pojavili brojni ustašoidi i koristiti onaj pozdrav "Za dom spremni"...

Bajović je primetio da je jedan deo javnosti reagovao na to i osudio ponovno oživljavanje opasnih ideologija, međutim, kako smatra on, to ničemu ne vredi ako se onda pojavi predsednica jedne države i "Za dom spremni" proglasi "tradicionalnim pozdravom koji je kompromitovan".

- "Popuši mi" je stari indijanski pozdrav, koji poziva na lulu mira, ali je u međuvremenu kompromitovan!

Pogledajte:

Naravno, ovo je izazvalo salve smeha, a Bajović se na sjajan način dosetio da nam pokaže koliko izjave političara sa Balkana zapravo "vređaju inteligenciju" svima nama.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.