METEOALARM UPALJEN, KOMŠIJE U PANICI: Hrvatima stiže OGROMNA PROMENA promena vremena, a prete i poplave!
Od srede smirivanje vremena, Foto: Beta/ Dragan Gojić

vreme se menja

METEOALARM UPALJEN, KOMŠIJE U PANICI: Hrvatima stiže OGROMNA PROMENA promena vremena, a prete i poplave!

Od nedelje do utorka će biti prilično vetrovito

Objavljeno:

Glavno obeležje vremena danas će u Hrvatskoj biti jačanje vetra kao i daljnji porast talasa mora i temperature vazduha, a samo će ponegde biti i kiše.

Od nedelje do utorka će biti prilično vetrovito, naročito na Jadranu i područjima uz njega, gde će biti i često obilne kiše, zbog čega je DHMZ, osim uobičajnih upozorenja na opasne vremenske pojave, objavio i posebno saopštenje.

Od srede postoji velika verovatnoća da će se vreme smiriti, barem kratkotrajno.

Danas će biti toplo, najveća temperatura biće Slavoniji, Baranji i Srijemu, gde će najviša dnevna temperatura vazduha ponegde biti i oko 25 stepeni. Prevladavaće sunčano, uz slab i umeren južni i jugozapadni vetar koji će poslepodne biti i jači.

U središnjoj Hrvatskoj malo oblačnije i vetrovitije nego na istoku. Biće delimično sunčano, a uz promenljivu naoblačenost retko može pasti i koja kap kiše, uglavnom u najzapadnijim krajevima prema kraju dana. Duvaće umeren jugozapadni vetar, neretko s jakim udarima.

foto: Nemanja Pančić

Na severnom Jadranu umereno do pretežno oblačno, mestimično s kišom, naročito na širem rečnom području, gde može i dođe do grmljavine. Biće još vetrovitije nego u petak, uz umeren i jak južni vetar i jugo, mestimično i s olujnim udarima, ali na moru će biti umereni talasi. Temperatura vazduha na severnom Jadranu biće uglavnom između 16 i 21 stepeni, a u gorskim predelima 13 i 18 stepeni.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije biće delimično sunčano, a uz ponegde više oblaka biće i malo kiše, većinom u unutrašnjosti Dalmacije. Duvaće umereni i jak jugo, ponegde i vrlo jako uz olujne udare, naročito prema kraju subote kad će more biti sa talasima. Temperatura vazduha ujutro biće od 13 stepeni u unutrašnjosti do 18 stepeni na obali, a najviša dnevna od 21 do 24 stepena.

Podjednaka temperatura i na jugu Hrvatske, uz promenljivu naoblačenost. Mestimično kiša, pa i u obliku pljuska, pogotovo duž obale. Duvaće umereni i jak jugo, a uveče i jače, s još češćim olujnim udarima i većim talasima.

Upaljen meteoalarm

Za danas je za područje cele obale izdat žuti alarm zbog jakog juga.

Bonus video:

KRATKI ESPRESO 7 (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.