LEGENDA JU ROKA PORUČILA: Pesmu E MOJ DRUŽE BEOGRADSKI više ne sviram uživo! OVO JE RAZLOG!
Obožavatelji možda uzalud nadaju da će neka od tih pesama jednom završiti na nekoj ploči, Foto: Print Screen Youtube

odluka je pala

LEGENDA JU ROKA PORUČILA: Pesmu E MOJ DRUŽE BEOGRADSKI više ne sviram uživo! OVO JE RAZLOG!

Jura Stublić je otvorio dušu

Objavljeno: 10:05h

Poznati rock pevač Jura Stublić i njegova grupa Film koncertom u zagrebačkoj Tvornici koji će se održati 3. studenog proslaviće 40 godina rada. Toliko je, naime, godina prošlo otkad je Stublić napisao svoju prvu pesmu "Dete ulice".

Stublić je u razgovoru za INmagazin Nove TV otkrio kako je nastala pesma kojom je započeo svoju kantautorsku karijeru.

- Ja sam hteo ući sa svojim društvom i devojkom u koju sam bio zaljubljen u jedan klub, ali me redari nisu pustili. Ekipa je ušla, ušla je devojka u koju sam bio zaljubljen što je meni bila užasna frustracija jer sam mislio 'možda joj se nekako približim', rekao je Stublić.

Nije mi preostalo ništa nego da pešice krenem kući..., dodao je.

Stublić kaže da ga je Branimir "Johnny" Štulić pozvao u Azru čim je čuo "Dete ulice". Stubliću je namenio ulogu pevača.

- Ja sam u prvoj postavi Azre bio pevač. Vi stvarno ne možete zamisliti koliko je to bila velika stvar. Tada na jesen je Azra krenula na svoju prvu turneju, pojasnio je i dodao da će zbog toga na slavljeničkom koncertu odsvirati i jednu Azrinu pesmu.

Planira izvesti i neke svoje domoljubne pesme, ali ne i ''E, moj druže beogradski".

- Ne izvodim više uživo "E, moj druže beogradski" jer zapravo mislim da ljudi uopšte ne razumeju, to jest nisu razumeli tu moju pesmu. Pesma se zove "E, moj druže beogradski", ali ona uopšte ne govori o mojim prijateljima, pojašnjava.

- Moji prijatelji u Beogradu su svi učestvovali u demonstracijama i pisali pesme protiv rata, vozili se po Beogradu na kamionima i svirali antiratne pesme i protestirali i bili i u opasnosti da budu od tadašnjeg režima i proganjani, ali to njih nije smelo. I hvala im na tome i neću nikako da ispadne da su oni bili loši!, kaže Stublić.

I dok ovu pesmu on ne želi da svira, Stublić kaže da je bilo pesama koje njegovi saradnici nikako nisu hteli da sviraju. Primera radi, prva postava grupe Film nije htela da svira "Sećam se prvog poljupca".

- Smatrali su da je bila previše ljigava. Da je prekomercijalna, a oni su više željeli da budemo veliki, ozbiljni umetnici..., kaže.

- Tek kada sam oformio novu postavu i preuzeo kontrolu nad situacijom, snimio sam je.

Uprkos tome što su mu ljubavne pesme ostvarile velik uspeh, sam Stublić nikada nije uplovio u bračnu luku.

- Zaljubljivao sam se u zmajeve! Bile su vrlo zgodne i dominantnije, a ja sam bio samo osećajni pesnik, tako da ja nisam imao šanse. Žene po nekim stereotipima barem kod nas očekuju da muškarac bude jači i dominantniji, a kod mene je bilo obrnuto, govori.

Stublić i dalje ustraje u nameri da nove pesme samo svira na koncertima.

Za INmagazin Nove TV rekao je da se njegovi obožavatelji možda uzalud nadaju da će neka od tih pesama jednom završiti na nekoj ploči, CD-u ili internetu.

- Možda nikad nećemo izdati i snimiti novu pesmu, ali i nadalje pišem pesme i mi izvodimo nove pesme, samo se to može čuti samo na koncertima. Tako ako vas zanimaju moje nove pesme morate doći na koncert, rekao je Stublić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.