ZA DOM SPREMNI JE TRADICIONALNI HRVATSKI POZDRAV! Kolinda opet provocira skandaloznom izjavom!
Kolinda Grabar Kitarović, Foto: Nebojša Mandić

opet ista priča

ZA DOM SPREMNI JE TRADICIONALNI HRVATSKI POZDRAV! Kolinda opet provocira skandaloznom izjavom!

Ona je kazala kako je "Za dom spremni" stari, tradicionalni hrvatski pozdrav koji je u međuvremenu postao kompromitujući

Objavljeno:

"Za dom spremni" bio je vojni pozdrav koji su tokom Drugog svetskog rata koristile ustaše u NDH, a koristile su ga i hrvatske jedinice tokom ratova devedesetih godina prošlog veka.

Izgleda da je Gospođa Kolinda Grabar Kitarović krenula njihovim stopama. Hrvatska predsednica se pojavila na televiziji i dala svoje viđenje stvari.

Ona je kazala kako je "Za dom spremni" stari, tradicionalni hrvatski pozdrav koji je u međuvremenu postao kompromitujući. Ovo je nadasve skandalozna izjava gospođe Kolinde.

Građani Hrvatske su šokirani ovom izjavom, pa je tako stend up komičar Peđa Bajović poreklom iz "Lijepe naše" tokom gostovanja u jednoj emisiji imao odgovor na Kolindino viđenje stvari.

-"Popuši mi" je stari indijanski pozdrav koji poziva na "lulu mira", ali je u međuvremenu i on postao kompromitujući - dodaje Peđa.

Da se podsetimo, i hrvatski pevač Tompson se često dovodi u vezu sa promovisanjem ustašva, na njegovim koncertima često ima dosta ustaške ikonografije, dok on peva nekoliko pesama u kojima se poziva na ubijanje Srba.

Jedna od njih je "Jasenovac i Gradiška Stara" sa tekstom: "Jasenovac i Gradiška Stara / To je kuća Maksovih mesara / U Čapljini klaonica bila / Mnogo Srba Neretva nosila".

"Za dom spremni" se često može čuti na fudbalskim stadionima među navijačima koji velikom većinom desničarski nastrojeni, ali među pojedinim sportistima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.