SRPSKI UČENICI NA METI HRVATA: Stalno ih tuku, vređaju i kamenuju! Oni sada imaju jaku poruku za nasilnike! (FOTO)
SRPSKI UČENICI NA METI HRVATA, Foto: Fonet

prozivke

SRPSKI UČENICI NA METI HRVATA: Stalno ih tuku, vređaju i kamenuju! Oni sada imaju jaku poruku za nasilnike! (FOTO)

Pre desetak dana u gradskom autobusu napadnut je učenik Srpske pravoslavne opšte gimnazije. To je bio početak drame...

Objavljeno:

Poslanik u hrvatskom parlamentu iz Samostalne demokratske stranke Srba (SDSS), Boris Milošević, izjavio je danas da se u Hrvatskoj neprestano održava klima u kojoj je poželjno vređati i pretiti Srbima, što se predstavlja kako nekakav rodoljubivi čin i u tom kontekstu je upozorio na česte napade na učenike Srpske pravoslavne opšte gimnazije u Zagrebu.

- Pre desetak dana u gradskom autobusu napadnut je učenik Srpske pravoslavne opšte gimnazije. Napala ga je grupa tinejdžera koji su znali koga su gađali i u koju školu on ide. Učenici te gimnazije stalno doživljavaju pretnje, provokacije, seksizam među učenicama, a bilo je i kamenovanja - upozorio je Milošević u hrvatskom saboru.

Podsetio je da je tu gimnaziju čuvala i policija.

- Učenici i profesori škole razvili su visok prag tolerancije za takve stvari. To su deca koja dolaze iz cele Hrvatske, iz siromašnih krajeva, iz sredina ispodprosečnog životnog standarda - kazao je Milošević, preneo je portal Index.

U proleće su, podsetio je, posetili sabor.

- Bili su na galeriji sabora i pozdravili ih pljeskom, pitali ih gde se vide u budućnosti i rekli su u Hrvatskoj, uprkos tome što im se događa i stigma koju nose na plećima - rekao je Milošević, koji je nedavno bio zajedno sa predsednikom SDSS, Miloradom Pupovcem, kada je na zagrebačkoj pijaci pogođen hrpom hrane.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.