ŠTENCI SU U VREĆI VISILI SA MOSTA! Stravičan prizor u Hrvatskoj, ne zna se počinilac! (VIDEO)
Monstrum je hteo da baci štence sa mosta, Foto: Facebook printscreen

okrutno

ŠTENCI SU U VREĆI VISILI SA MOSTA! Stravičan prizor u Hrvatskoj, ne zna se počinilac! (VIDEO)

Nakon pregleda ustanovljeno je da su verovatno odmah nakon okota odvojeni od kuje jer su na sebi još imali delove pupčane vrpce

Objavljeno:

Hrvatsko udruženje AnimalLika objavilo je snimak na kojoj šest tek okoćenih štenaca u mrežastoj vreći visi na Otešićkom mostu u Smiljanu.

- Šestog oktobra u popodnevnim satima volonterka našeg udruženja primila je poziv u pomoć štencima koje je jedna devojka primetila kako vise u vreći za krompir obešenoj na Otešićki most u Smiljanu. Skinula ih je s mosta i pri tom napravila kratki video. Pregledom videa steče se utisak da su štenci bačeni iz automobila preko mosta no pukom srećom vreća se zakačila za most! - rekla je za "24 sata" Ines Stilinović, sekretarica udruženja AnimalLika.

Štenci su srećom spašeni i zbrinuti. Nakon pregleda ustanovljeno je da su verovatno odmah nakon okota odvojeni od kuje jer su na sebi još imali delove pupčane vrpce.

Udruženje, kao i brojna druga, nema mnogo volontera na raspolaganju koji su slobodni za 24 satno hranjenje i negovanje štenaca stoga su potražili pomoć na svojim stranicama.

Nažalost, niko s njihovog područja nije se javio tako da su štenci odvezeni u Zagreb na dalju brigu.

- Naša udruženje će i dalje brinuti o njima u vidu hrane i ostalih potrepština, kao i o veterinarskim troškovima i brizi oko kasnijeg udomljavanja. Sad su na sigurnom, imamo tri ženkice i tri muškića. Vrlo su sitni - svi stanu u kutiju od cipela i još ostane prostora! Njihovi životi su još ugroženi jer s takvim okrutnim činom odvajanja od majke oduzeta im je mogućnost normalnog razvoja - ističu iz udruženja.

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.