HRVATSKI NOVINAR VEĆ MESEC DANA ŠTRAJKUJE GLAĐU: Ne može da živi normalno zbog PRETNJI, Vlada ne reaguje!
Foto: Facebook printscreen

domagoj margetić

HRVATSKI NOVINAR VEĆ MESEC DANA ŠTRAJKUJE GLAĐU: Ne može da živi normalno zbog PRETNJI, Vlada ne reaguje!

Margetić štrajkuje glađu zbog pritisaka i pretnji smrću kojima je on izložen, kao i njegova porodica

Objavljeno:

Poznati istraživački novinar Domagoj Margetić već 29 dan za redom štrajkuje glađu.

Margetić štrajkuje glađu zbog pritisaka i pretnji smrću kojima je on izložen, kao i njegova porodica. On traži da institucije istraže navode iz njegovih prijava i da se procesuiraju slučajevi pretnji i napada na njega.

Poznati novinar je došao ispred Vlade da protestuje u kolicima jer nema dovoljno snage da hoda. On je poslao svoje zahteve premijeru Andreju Plenkoviću i kako do sada nije dobio odgovor došao je ispred Vlade kako bi ga premijer primio.

- Nastavljam štrajk glađu do kraja ili do ispunjenja zahteva - kazao je Margetić koji je došao s tranparentom na kojem je pisalo ‘U uslovima straha, napada, pretnji, diskreditacija nema novinarskih sloboda. Sloboda novinarstvu'.

Margetić je bio napadnut 11. avgusta 2014. godine kada je udaren betonskim blokom u glavu, a Županijsko državno tužilaštvo taj je napad okvalifikovalo kao pokušaj ubistva. U vremenskom periodu od aprila do jula 2015. godine prijavio je policiji pretnje smrću koje su mu uputili, a 13. decembra 2016. godine Margetić je fizički napadnut na Kvaternikovom trgu, zadobivši lakše povrede, navodi Hrvatsko novinarsko društvo.

Istraživački novinar prijavio je provalu i krađu opreme i dokumentacije vezane za priču na kojoj je radio, pa u januaru 2017. ponovo prijavljuje policiji pretnje smrću.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.