HOĆE DA NAORUŽA SVE HRVATE KOJI ŽIVE NA GRANICI SA SRBIJOM! Poslanik HDZ izneo jeziv predlog!
Foto: Youtube printscreen

zapaljiv govor

HOĆE DA NAORUŽA SVE HRVATE KOJI ŽIVE NA GRANICI SA SRBIJOM! Poslanik HDZ izneo jeziv predlog!

Culej je sablaznio javnost

Objavljeno: 13:26h

Poslanik vladajućeg HDZ-a Stevo Culej bi da naoruža sve Hrvate koji žive u mestima uz granicu sa Srbijom.

Taj predlog je juče i javno izneo tokom rasprave o predlogu zakona o nabavci i posedovanju oružja u hrvatskom Saboru, a imao je i obrazloženje za svoju suludu ideju.

- Ovaj zakon apsolutno podržavam, a posebno bi ga podržao kada bi se olakšalo svakom Hrvatu, posebno onima koji se nalaze u pograničnim delovima Hrvatske sa granicom, sa bivšom, neprijateljskom Srbijom, pa da svaki zdrav Hrtvat, prihički i fizički, ima oružje pod kontrolom i pri ruci jer ko zna šta donosi noć i budućnost - rekao je on.

Pre nego što će pozvati na naoružavanje, Culej je kazao i da mu je jasno “zašto smo 90-ih razoružani i zašto smo morali kupovati 'pumparice' po 1.500 maraka i metak po 2,5 marke”.

- To je njihov stil, razoružaj Hrvata i naoružaj nekog drugoga - poručio je Culej svojim kolegama u Saboru, koji su njegove predloge ocenili kao fašističke.

Jedan od njih je poslanik SDP-a Nenad Stazić, koji se oštro usprotivio Culeju.

- Vaša teza da treba dopustiti naoružavanje Hrvata i samo Hrvata je ne samo opasna, već je direktno fašistička. Vi time pozivate da se dodeli oružje onome ko je neki dan napao na Dolcu Pupovca, jer nije trebao baciti paradajz nego bombu. To vi izazivate - rekao Stazić.

Kako prenosi "Jutarnji.hr", ovaj poslanik se zapitao i kako bi Culej utvrđivao ko je Hrvat.

- Ne možemo krvnom pretragom ustanoviti tko je Hrvat, možda po imenu, pa pa ćemu Štefu i Stjepanu dati oružje, a Stevi nećemo - rekao je Stazić.

Nije nepoznanica da Culej ima "simpatije" prema oružju, sa kojim se uslikan u nekoliko navrata.

Culej voli oružje
Culej voli oružje foto: Facebook printscreen

Tokom jučerašnje rasprave i sam je rekao da ima iskustva sa njim, ali se i "požalio" da je prošle godine razoružan zbog, kako je rekao, "neutvrđenih okolnosti da sam navodno izazivao nerede, što nikada nije dokazano".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.