TREBALO JE DA IZGLEDA KAO DA JE ZASPAO! Fatalna Hrvatica je sa ljubavnikom UBILA muža, a ovo ih je odalo!
Foto: Nova tv printscreen

zločin iz strasti

TREBALO JE DA IZGLEDA KAO DA JE ZASPAO! Fatalna Hrvatica je sa ljubavnikom UBILA muža, a ovo ih je odalo!

Prvi tragovi su upućivali da je pokušaj pljačke u stanu završio okrutnim ubistvom njenog supruga - ali ubrzo je otkrivena istina

Objavljeno:

U ženskom zatvoru u hrvatskoj Požegi kaznu u trajanju od 25 godina služi Jelena koja je pre više godina, uz pomoć svoga ljubavnika, ubila supruga Boru.

Zbog toga su joj mediji prišili nadimak “fatalna plavuša”, a dokumentarno-igrani serijal Nove TV “Tragovi” objavio je uz priču o ovome zločinu i snimke s ispitivanja iz oktobra 2011. godine na kojima se Jelena slomila pred istražiteljima i priznala zločin.

- Trebalo je izgledati kao da je moj suprug jednostavno zaspao - započela je Jelena svoj iskaz dan 9. oktobra 2011. godine o onome što se dogodilo u stanu u kojem je živela sa suprugom i detetom.

Prvi tragovi su upućivali da je pokušaj pljačke u stanu završio okrutnim ubistvom njenog supruga. Ona je, naime, zvala policiju, ali nakon sprovednog veštačenja počeo se slagati mozaik njenog paklenog plana.

Naizgled jednostavna priča o slučajnoj smrti za vreme pljačke zakomplikovala se kada su istražitelji uočili nelogičnosti u njenom iskazu.

Vidljivi tragovi provale na vratima potvrđivali su priču, ali sumnju kod istražitelja pobudio je nalaz patologa.

- Utvrđeno vreme smrti bilo je dosta pre dojave, ispalo je da je neko ušao u porodični stan, ubio muškarca, a supruga je tek nakon sat i polzvala policiju - prisetio se u emisiji “Tragovi” inspektor Mario Tešić.

Sena sumnje pala je upravo na Jelenu.

- Veliki broj rana na pokojniku je upućivao da je to ipak djlo iz nekakvih niskih pobuda. Onaj ko provali, taj neće napraviti toliki broj rana. Taj će napraviti jednu ili dve, usmrtiti i pobeći, uzeti ono zbog čega je došao - pojasnio je viši policijski inspektor Željko Vicković.

Osim brojnih uboda, neobično je bilo i to što je navodni napadač koristio više različitih oružja kako bi naneo povrede. Policiji je ubrzo postalo jasno da je u zločinu učestovalo više ljudi. Iako je supruga ubijenog oštro poricala da ima ikakve veze sa smrću svog supruga, čak i tvrdila da ju je zlostavljao, policijski inspektori nisu poverovali u njenu priču.

Nastavljajući sa istraživanjem došli su do novih saznanja. Među ostalima, da se iza maske uzorne domaćice skriva preljubnica željna strasti i bega iz bračnih okova.

Jelena je prevarila muža
Jelena je prevarila muža foto: Profimedia

Naime, sedam dana pre ubistva supruga Bore, Jelena je zatečena u nekom šumarku s nepoznatim muškarcem za kojeg je isprva tvrdila da joj je rođak.

Nakon što joj je policijski narednik Milan Pilja postavio pitanje o navodnom rođaku, Jelena se slomila i istražiteljima otvorila dušu. Do najsitnijih detalja ispričala je sve o zločinačkom planu koji je skovala s ljubavnikom.

- Ispričala je to dosta hladnokrvno, bez nekog posebnog pokazivanja emocija. Više je pokazivala bojazan za osobu koja je s njom izvršila kazneno delo, nego za ono što nju čeka, i za samu žrtvu - rekao je inspektor Tešić.

Plan ljubavnika pošao je po zlu kada se suprug, koji je spavao na kauču u dnevnoj sobi, počeo da se opire i bori za život.

- Kad je počeo da hrče, znači tad je rekao i trebao ga je samo opkoračiti, znači opkoračiti da se ne opire, dok ga ja davim. Stvar se zakomplikovala tako što se moj muž trgnuo i otimao - ispričala je.

Mahnito ubadanje supruga trajalo je sve do trenutka kada je iz sobe izašlo četvorogodišnje dete koje je videlo kako mu majka zajedno s nepoznatim muškarcem ubija oca.

Jelena je policiju pozvala sat vremena nakon počinjenog ubistva, kada je bila sigurna da je njen ljubavnik prešao granicu sa Srbijom i javio da je stigao u Zemun.

Zahvaljujući suradnji MUP-a Hrvatske i Srbije, istražitelji su ljubavnika vrlo brzo uhapsili i zatvorili. On u kućnom pritvoru trenutno čeka ponovno suđene za ovaj zločin iz strasti.

Otac ubijenog ekipi emisije “Tragovi” prepričao je trenutak susreta sa snajom, osobom za koju je verovao da je poslednja koja bi naudila njegovom sinu.

- Prolazi policajac, ona i iza nje još jedan policajac. Stane ta osoba ispred mene, digne glavu i kaže “Dobar dan, tata”. Ja spustim pogled i vidim da je to ona. Skoro sam se srušio - kazao je.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Danas.hr/Nova TV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.