NEDELJKO ŽIVI KAO CAR, PRIMA 2.000 EVRA MESEČNO I TO NIJE SVE! Evo kako stvarno izgleda život Balkanca u Evropi
Foto: Zorana Jevtić

IMA SE, MOŽE SE

NEDELJKO ŽIVI KAO CAR, PRIMA 2.000 EVRA MESEČNO I TO NIJE SVE! Evo kako stvarno izgleda život Balkanca u Evropi

Čovek je opisao od reči do reči kako zaista živi u EU

Objavljeno: 22.09.2018. 16:36h
  • 1

Nedeljko Lukačić jedan je od hiljadu Hrvata koji su sreću potražili u Irskoj. Za odlazak se odlučio posle odustajanja od vođenja kafića koji je imao dve godine.

"Da li mi je žao što sam otišao? Čujte, kad je u pitanju sila, nema tu mesta za pitanja da li mi je žao ili ne", rekao je Lukačić koji je u Križevcima otvorio kafić 2013. godine.

"Bila je to stalna borba s sulovima poslovanja kod nas. Na platu dva puta plaćaš porez, pa ide porez na dobit, pa porez na potrošnju, pa su PDV digli s 13 na 25 odsto, pa je tu ZAMP… Odustao sam", rekao je Nedeljko.

On je ispričao kako mu u Irskoj nije bilo bajno i da se vraćao i odlazio sve dok nedavno, na preporuku prijatelja, nije našao posao u mesnoj industriji kod.

"Posao nije težak, a jako je dobro plaćen. Nedeljno radim 45 sati i dobijem 500 evra. To je najmanje 2.000 evra mesečno, a ako radim nedeljom, što ne moram, još i više, jer se plaća duplo", kaže Nedeljko.

Dodaje kako je stanovanje skupo za samca, ali ako se kuća iznajmi s još dvojicom tada to mesečno ispada 230 evra plus režije.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media