SKANDAL NA EKSKURZIJI: Nastavnica zvala majku da dođe u Prag PO SINA KOJI SE NAPIO!
Foto: Profimedia

PRETERAO

SKANDAL NA EKSKURZIJI: Nastavnica zvala majku da dođe u Prag PO SINA KOJI SE NAPIO!

Reč je u neku ruku o presedanu jer se ovakve situacije ne događaju često

Objavljeno:

Jedna Makaranka morala je u Prag po svog sina koji je tamo bio na ekskurziji, ili "maturalcu", kako se maturska ekskurzija zove u Hrvatskoj. Razlog je činjenica što se mladić - napio.

Reč je u neku ruku o presedanu jer se ovakve situacije ne događaju često. Bilo je slučajeva, naravno, da nekoga iz zdravstvenih razloga ranije pošalju kući s putovanja, ali teško je seriri se da li je majka ikada pozvana da dođe po pijano dete. Posebno kad se uzme u obzir da je opijanje učenika na ekskurzijama, nažalost, redovna pojava.

Mihaela Pear, koja je vodila ekskurziju, nije želela da komentariše konkretan slučaj. Rekla je samo da je urađeno sve što je potrebno i što je u skladu sa zakonom.

"Postupilo se skladno Pravilniku o vanškolskoj nastavi, kojim je regulisan protokol. Nastavnici su postupili po pravilniku i to je sve što imam da kažem", kazao je direktor Srednje strukovne škole iz Makarske Momir Sumić.

Majka putovala preko 1000 kilometara da pokupi sina

U članku 21. Pravilnika o vanškolskoj nastavi pod obaveze učenika navodi se primereno ponašanje i ističe se da učenici ne smeju da uzimaju ili podstiču druge učenike na korišćenje alkohola, duvanskih proizvoda i opijata. Sedeći članak reguliše roditeljske obaveze. Uz obavezu da učitelje izveste o eventualnim zdravstvenim teškoćama, daju broj telefona i slične praktične informacije. Pravilnik obvezuje roditelje da upute svoje dete i upozore na norme društveno prihvatljivog ponašanja i, konačno, prihvate obvezu da dođu po svoje dete u slučaju bolesti ili težih povreda određenih pravila.

"Vodiču ekskurzije predložila sam da sačeka do jutra dok se učenik otrezni, ali je ona to odbila jer je smatrala da je takav postupak ujedno i upozorenje učenicima. Više o tome ne mogu da vam kažem", rekla je profesorka Nada Šimić.

Nakon pijanstva s mladićem je u hotelu ostao razredni starešina, a ostali su otišli u razgledanje grada. U 13 sati, kada se dečak otreznio, u Prag je stigla i njegova majka, koja je platila oko 900 kuna povratnu kartu do 1100 kilometara udaljenog Praga i još 455 kuna za sina.

BONUS VIDEO: KO NE PLATI NA RAMPI...DOBIJE U GLAVU! Nadrljali jer su hteli da se švercuju! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.