TAKSISTA ODBIO DA ODVEZE BOLESNU ŽENU DO DOMA ZDRAVLJA jer mu je relacija bila prekratka!
Foto: Profimedia

šok u zagrebu

TAKSISTA ODBIO DA ODVEZE BOLESNU ŽENU DO DOMA ZDRAVLJA jer mu je relacija bila prekratka!

Putnici pričao kako je pre nje odbio turiste

Objavljeno:

Zagrebački taksista koji je bio parkiran na taksi stajalištu u Gajevoj ulici u Zagrebu pre dva dana je odbio da poveze putnicu koja mu je sela u auto. Nakon što mu je rekla da mora u Dom zdravlja koji se nalazi kod Glavne stanice, prvo je ćutao, a potom joj je rekao da je ne može odvesti jer je to prekratka relacija i da, ako baš želi da je odveze, vožnju će joj naplatiti 70 kuna.

"Sela sam u taksi jer mi se nalazi odmah ispred zgrade i budući da sam bolesna, i da sam imala visoku temperaturu, nisam imala snage da se raspravljam s njim i izašla sam iz auta. Žao mi je samo što ga nisam pitala kako se zove niti mu zapisala registraciju. Još mi je usput rekao da je pre mene odbio da poveze i turiste jer su takođe imali prekratku relaciju, a da on već sat vremena stoji na stajalištu i čeka vožnju. Usput mi je rekao, pozovite Eko Taxi, meni se ne isplati da vas vozim", rekla je šokirana čitateljka koja je potom pozvala Uber koji joj je vožnju naplatio 15 kuna.

Vozač Ubera: Neki dan su kolegi izbušili gume

Njena je krivica, kaže, to što odmah nije pozvala Uber već je po izlasku iz zgrade sela u taksi koji je bio parkiran odmah ispred. I što se u toj situaciji nije setila da zapiše njegovu registraciju.

"Pod temperaturom mi nije bilo ni do čega, žurila sam kod doktora i htela sam što pre da stignem. Inače se nikad ne vozim taksijima, a nakon ovog iskustva sigurno ni neću. Vozaču Ubera ispričala sam šta mi se dogodilo pa mi je rekao da je to učestalo ponašanje taksista i da odbijaju kratke vožnje jer žele da odrade dve, tri duge vožnje, zarade i onda ceo dan ne rade ništaaaa. Rekao mi je da taksisti još uvek prete Uberovcima i da su pre nekoliko dana njegovom kolegi iz Ubera izbušili gume i da stalno imaju probleme s njima", ispričala je čitateljka.

Radio taxi: Novi zakon je legalizovao "pljačku" samostalnih taxista

Novinari su kontaktirali Radio taksi Zagreb da provere da li je reč o njihovom vozaču, budući da se nije radilo o Cammeu, niti Eko taksiju pa su nam rekli da to sigurno nije mogao biti njihov vozač.

"Na taxi stajalištu u Gajevoj ulici ne stoje naša vozila, nego samostalni taxi prevoznici koji nisu članovi dispečerskog centra RTZ.

Mnogi korisnici iz neznanja zaključuju na sledeći način "ako nije Eko ili nije Cammeo onda je Radio Taxi" a niko ne uzima u obzir da su to samostalni taksisti kojih ima više nego Eko i Cammea zajedno. Naši vozači ne smeju da odbiju ni jednu vožnju bez obzira na dužinu. Svakodnevno naši vozači voze od ulaza u bolnicu do npr. glavne zgrade jer stranka teško hoda, a ta udaljenost iznosi 80 metara i nikada nismo odbili takvu stranku.

Novi zakon je legalizovao "pljačku" samostalnih taksista jer im omogućuje da određuju cene "po kaputu" dok RTZ ima fiksnu cenu i po danu i po noći i kad pada kiša i kad je velika potražnja", stoji u odgovoru Radio Taksija.

BONUS VIDEO: Dečak rizikovao život na zadnjem delu tramvaja u Bulevaru Kralja Aleksandra (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.