PRESELO MU LETOVANJE: Danijel izašao iz mora i osetio ubod, kada je pogledao u nogu NIJE MU BILO DOBRO!
Foto: Nebojša Mandić

strašno

PRESELO MU LETOVANJE: Danijel izašao iz mora i osetio ubod, kada je pogledao u nogu NIJE MU BILO DOBRO!

Nakon šoka on se sabrao i otišao do punkta spasilačke službe

Objavljeno: 10:42h

- Kad sam izlazio iz mora obuo sam japanke i osetio ubod... Pogledao sam dole i video da mi se igla zabila u taban - kaže Danijel koji je došao da letuje u Splitu.

Nakon šoka, ovaj Britanac se sabrao i otišao do punkta spasilačke službe udaljene 30 metara, gde su ga dočekali devojka i mladić kojima je objasnio što mu se dogodilo i pokazao im na iglu. Momak ga je nakon kratkog razgovora s kolegicom smestio da sedne i objasnio da će mu na ranu naneti sprej za dezinfekciju.

Danijel je rekao da mu je nakratko laknulo jer bi ga bilo kakav oblik medicinske pomoći u tom trenutku umirio. Međutim, svestan da ipak nije bezopasno nabosti se na iglu, upitao ih je da li je tretman koji su uradili dovoljan s obzirom na rizik koji nose takve odbačene stvari.

Prema njegovim rečima, spasilac mu je odgovorio da se ne brine, da to nije ništa strašno i da ne bi trebalo da bude problema. Međutim, Danijel se ipak obratio prijatelju iz Hrvatske i na njegov nagovor odlučio da ode u Hitnu pomoć.

- Uveče sam do Hitne gde sam bio primljen u roku od pet minuta. Medicinskoj sestri sam objasnio zašto sam došao i pokazao iglu, ona mi je dala broj epidemiološkog centra i savetovala mi da ih hitno nazovem radi daljnje obrade - kaže turista.

Potom su mu uradili testove krvi i vakcine za tetanus i hepatitis.

- Odmah sam primljen i doktor je poslušao celu priču još jednom. Potpuno i profesionalno mi je objasnio moguće scenarije i savetovao mi da primim dve injekcije - tetanus i hepatitis - hvali Danijel tamošnje lekare.

Po povratku u Veliku Britaniju planira i da uradi testiranje na HIV, ali lekari smatraju da su male šanse da je zaražen jer je ovaj virus najmanje otporan na spoljnje uslove.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.