TOMPSON PEVAO PORED USTAŠKOG LOGORA DANICA: Svaki Srbin će biti BESAN kad vidi ovu fotografiju! (FOTO)
Foto: AP, Reuters

KONCERT IPAK ODRŽAN

TOMPSON PEVAO PORED USTAŠKOG LOGORA DANICA: Svaki Srbin će biti BESAN kad vidi ovu fotografiju! (FOTO)

Logor Danica je prvi ustaški logor i nalazio se u prostorijama nekadašnje fabrike goriva "Danica" u Koprivnici!

Objavljeno:

Nakon pevanja ustaških pesama od strane hrvatskog pevača, Marka Perkovića Tompsona, deluje kao da su Hrvati "smislili" još jedan način da isprovociraju javnost.

Naime, Hrvati su postavili plakat Marka Perkovića Tompsona na mestu nekadašnjeg ustaškog logora “Danica” kod Koprivnice.

Plakat je postavljen kao najava za koncert u Koprivničkom Bregu ovog proustaški orjentisanog pevača koji kako mnogi smatraju veliča ubijanje, i sve nastupe započinje ustaškim pozdravom "Za dom spremni”‘.

"Plakati Tompsona pored ustaškog logora "Danica", kod Koprivnice. Uzdravlje. Bravo, Plenkoviću. Sjajno gospođo predsjednice", napisao je cinično na "Tviteru" poznati hrvatski intelektualac i novinar Drago Pilsel.

Naime, uprkos svemu, u subotu 18.8.2018. godine na stadionu NK “Mladosti” u Koprivničkim Bregima održan je koncert Marka Perkovića Tompsona. Sudeći po hiljadama posetioca i fotografijama koje je objavila opšina u kojoj je koncert održan, Pilsel zabavu nije uspeo da spreči.

Tako je, nakon Gline i pozdrava "Za dom spremni!" pored mesta na kojem su u Drugom svetskom ratu u lokalnoj crkvi masakrirani srpski civili, Tompson, u pratnji velikog broja desničarskih medija i obožavatelja, nastavio da peva uz startišta Srba u ustaškoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.

Podsećamo, logor "Danica" je bio Ustaški logor u blizini Koprivnice osnovan 29. aprila 1941. godine. Logor Danica je prvi ustaški logor i nalazio se u prostorijama nekadašnje fabrike goriva "Danica" u Koprivnici.

U noći od 22. na 23. jul 1941. zatvorenici uglavnom Jevreji su bili privedeni u logor "Danicu". Specijalnom naredbom od 8. jula 1941. organizovan je transport zatvorenika u logor. Logor Danica ukinut je u jesen 1941. godine.

Od juna do decembra 1945. logor Danica je ponovo profunkcionisao i u prvom redu služio za deportaciju zarobljenika u ruske gulage, pretežno delom Sibira, odakle se do pre 1990.godine skoro niko više nije vratio.

Postoji i dokumentacija o radu logora Danica nakon maja 1945., ali ona je još uvek nedostupna istraživačima zbog činjenice da još ima živih ljudi koji su upravljali logorom nakon rata ili u njemu radili na nekoj dužnosti. Izjave preživelih ruskih gulaga i izjave pobeglih na transportu do gulaga nisu službeno dokumentovani.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.