HRVATSKI KOMANDOSI DOBIJAJU NOVI CENTAR ZA OBUKU I BLIŽI JE SRBIJI! Biće naoružani do zuba i spremni da reaguju munjevito
Foto: AP / Miso Lisanin

OPASNO

HRVATSKI KOMANDOSI DOBIJAJU NOVI CENTAR ZA OBUKU I BLIŽI JE SRBIJI! Biće naoružani do zuba i spremni da reaguju munjevito

Do sada su bili smešteni u okolini Zadra

Objavljeno:

Hrvatski komandosi će naredne godine dobiti novi centar za obuku "najboljih od najboljih", umesto onog koji se do 2000. nalazio u Šepurinama kraj Zadra.

Prema pisanju Vecernjeg lista, Šepurine će ubuduće biti turističko područje, a u nadležnom ministarstvu još nije odlučeno da li će novi centr biti u Slunju, Gašnicama, Udbini ili na nekom drugom mestu koji je geografski gledano bliže Srbiji.

Udbina zbog postojece infrastrukture i avionske piste prema oceni mnogih najviše bi bila slična Šepurinama, tamo se već nalaze specijalne jedinice, a hrvatsku infrastrukutu za uvežbavanje inače povremeno koriste i specijalni savezničkih zemaja, posebno SAD.

Ministar obrane Damir Krsticević kaže da će se novi centar zvati po Marku Babici, koji se smatra junakom Hrvatske vojske a dokazao se u Vukovaru, gde je, kako se navodi, uništio najviše protivnickih tenkova.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.