RADOMIR PETROVIĆ (27) JE NESTAO U RECI POŠTO JE USKOČIO DA SPASI SVOG PSA GARIJA: Najtužnija priča na Balkanu!
Foto: Pixabay

hrvatska u suzama

RADOMIR PETROVIĆ (27) JE NESTAO U RECI POŠTO JE USKOČIO DA SPASI SVOG PSA GARIJA: Najtužnija priča na Balkanu!

Pre dva meseca vratio se iz Irske, gde je živeo i radio protekle tri godine

Objavljeno:

Hrvatska policija i specijalni ronioci već dva dana pretražuju obalu i korito reke Drave u Osijeku kako bi pronašli Radomira Petrovića (27) i njegovog psa Garija. Nestali su u petak navečer tijekom šetnje.

- Radomir je navodno bacio psu lopticu, ali je ona otišla predaleko. Pas je skočio za njom i počeo je da se davi. Reka ga je nosila. Radomir je skočio za njim da ga spasi, ali potom su obojica nestala pod vodom. Na obali su ostale njegove papuče i pseći povodac - kaže tužno Dragana Petrović, sestra nestalog Radomira. Dodala je da su mladić i njegov pas, mali crni mešanac, svako veče išli u šetnju osječkom promenadom. Pronašao ga je kao štenca i udomio.

- Voleo je tog psa, igrao se s njim, znali smo da mu bacamo lopticu u vodu, u plićak, pa je on išao po nju. Jedna žena ih je videla proteklog petka između 19 i 20 sati na promenadi, preko puta osječkog ZOO vrta, kod konjičkog kluba - rekla je neutešna sestra. Žena koja je sve to videla odmah je pozvala policiju, koja je o svemu obavijestila porodicu. Od tada nisu dobili nikakve informacije.

Oni žive u Tenju pored Osijeka, ali je posljednjih dana Radomir bio u maminoj kući na Dravi.

Pre dva meseca vratio se iz Irske, gde je živio i radio protekle tri godine. Mislio je tu da provede leto pa ponovo da traži posao.

- U šoku smo. Ne znamo šta da očekujemo. Mama stalno plače. Na dnu korita Drave na mestu na kojem je nestao ronioci nisu pronašli ništa. Sad pretražuju deo prema Dalju, nizvodno, kako reka teče. Prošlo je već tri dana, a nikakvih rezultata potrage nema - kaže obeshrabrena Dragana, koja je preko društvenih mreža pozvala sve koji su možda nešto vidli u Dravi ili koji nađu nešto da se jave policiji ili porodici.

Osječka policija potvrdila je da tragaju za mladićem.

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.