SRBIN BEŽAO OD POLICIJE, PA UPAO U KANJON KOD LIKE: Krijumčario je migrante, a sada je u KRITIČNOM STANJU!
Foto: AP

POTERA U HRvatskoj

SRBIN BEŽAO OD POLICIJE, PA UPAO U KANJON KOD LIKE: Krijumčario je migrante, a sada je u KRITIČNOM STANJU!

Krijumčario je 24 migranta

Objavljeno: 11:17h

Državljanin Srbije u kritičnom je stanju nakon što je pokušao da pobegne policiji u Gornjem Vagancu u Lici i nakon što je pao u kanjon dubok oko 30 metara.

Krijumčario je 24 migranta iz Afganistana, Pakistana, Sirije i Irana.

- Nakon što su policijski službenici pokušali zaustaviti kombi vozilo srbijanske nacionalne oznake, zbog osnovane sumnje da prevozi strane državljane koji su nezakonito prešli državnu granicu, vozač se nije zaustavio. Za njim su krenuli policijski službenici u dva službena policijska vozila s upaljenim plavim rotacijskim svetlima. U begu je kombi vozilo više puta udarilo u službeno policijsko vozilo i u ogradu uz porodičnu kuću, te je u Drežnik Gradu kod kanjona reke Korane - istakla je Maja Brozičević glasnogovornica PU ličko senjske.

Nakon udaranja u policijsko vozilo i kuću vozač kombija iskočio je iz vozila i u begu od policijskih službenika pao u kanjon.

- Vozač je hospitaliziran u Opštoj bolnici Karlovac, gde su mu okvalifikovane teške telesne povrede opasne po život. Pregledom tovarnog prostora kombija policijski službenici su zatekli 24 stranih državljana za koje je utvrđeno da su nezakonito prešli državnu granicu, pa će isti biti procesuirani skladno Zakonu o strancima. Kriminalističko istraživanje se nastavlja - istakli su u policiji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.