Hrvatska promenila ministra već posle 6 dana: Crnoja leti zbog liste izdajnika (FOTO)

kako došao tako i otišao

Hrvatska promenila ministra već posle 6 dana: Crnoja leti zbog liste izdajnika (FOTO)

Šef HDZ Tomislav Karamarko za sve je optužio novinare i zaključio da je bila organizovana hajka na Crnoju, koji je podneo ostavku zbog malverzacija sa stambenim kreditom
Objavljeno:

Samo šest dana pošto je imenovan za ministra branitelja, Mijo Crnoja, autor nesuđenog registra izdajnika, podneo je ostavku pošto su otkrivene malverzacije sa stambenim kreditom i izgradnjom kuće. Lista izdajnika u Hrvatskoj: Karamarko i Tito već upisani! (FOTO) Ministar hrvatskih branitelja Mijo Crnoja, autor nesuđenog registra izdajnika, podneo je ostavku nakon što su otkrivene malverzacije sa stambenim kreditom i izgradnjom kuće. Crnoja je ujedno i ministar sa najkraćim stažom u Hrvatskoj, jer je u ministarskoj fotelji proveo svega šest dana. Novi hrvatski premijer Tihomir Orešković i njegova dva potpredsednika vlade, Tomislav Karamarko i Božo Petrov, većali su gotovo 24 časa, konsultovani su brojni pravnici i tek tada je doneta odluka da se Crnoja prisili na ostavku.

- Ovo mi je prebitan resor i uskoro ćemo da nađemo novog čoveka - rekao je premijer Orešković, dok je Crnoja nakon ostavke izjavio da ne želi da bude teret za novu vladu. - Predočio sam dokumente i videlo se da nema nikakve krivice, ali ne želim da budem razlog zbog kojeg nova vlada ne bi uspela - rekao je Crnoja. Šef HDZ Tomislav Karamarko za sve je optužio novinare i zaključio da je bila organizovana hajka na Crnoju.
- Dokazao je da su sve bile laž i to je bila haranga. Relativan je pojam moralne i političke odgovornosti, ali Crnoja je častan čovek pa je odstupio. Nema nikakvu krivičnu odgovornost - dodao je Karamarko. Mijo Crnoja izazvao je burne reakcije najavom registra izdajnika, a prvog dana kako je preuzeo novu dužnost hrvatski mediji otkrili su da ne živi na prijavljenoj adresi, kako bi plaćao manji porez. Ustanovljeno je da je dobio 55.000 evra za izgradnju kuće, ali to nije uradio, iako mu je besplatno dodeljena zemlja. Protiv Crnoje se vodi i sudski spor zbog nasilništva prema komšinici kojoj je zatvorio ulaz u garažu. Mediji pišu i da je primio naknadu od 12.000 evra iako na to nije imao pravo.
Smena Mije Crnoje udarac je desnoj struji u novoj hrvatskoj vladi, ali sama činjenica što je rasprava oko smene trajala gotovo osamnaest časova bez prekida pokazuje da će se odluke teško da donose. Desno krilo HDZ-a ostalo je bez jakog uporišta, a premijer Tihomir Orešković je pokazao da nikako neće da bude samo lutka na koncu kojom će da komanduje Karamarko. (Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.