DRAMA NA PRIMORJU: Hrvatski ministar spasavao državljane Srbije uhvaćene u nevremenu
Foto: Printscreen/Youtube

oluja

DRAMA NA PRIMORJU: Hrvatski ministar spasavao državljane Srbije uhvaćene u nevremenu

Otac i ćerka iz Beograda spasavali su brod i završili u moru

Objavljeno:

Hrvatsku je danas zahvatilo nevreme, a u olujnom moru pokraj Milne na Braču zateklo se dvoje srpskih državljana, u čijem spasavanju je pomogao hrvatski ministar rada Marko Pavić.

Otac i ćerka iz Beograda spasavali su brod i završili u moru. Nisu mogli da se popnu natrag i umalo su završili na oštrim stenama. Pomogli su im ministar rada i još jedan meštanin.

Pola sata borili su se Tihomir Proševski i njegova ćerka Violeta s nevremenom pokušavajući da usidre brod, no sidro im je bilo preslabo da zadrži brod izložen rastućim naletima talasa i udarima vetra, pa se u jednom trenutku kanap koji drži sidro zapleo u propeler motora i brod je ostao bez pogona.

Proševski je skočio s broda da rasplete kanap, a za njim je u strahu skočila i njegova ćerka. U panici, jer su se usred oluje zatekli u moru, zaboravili su da suste merdevine i više nisu mogli da se popnu na brod.

Videvši ljude u moru koji su se našli između oštrog stenja i broda kako traže pomoć i istovremeno pokušavaju da spase svoj brod, u pomoć im je prvi priskočio ministar rada Hrvatske Marko Pavić koji se našao u blizini, a potom je iz kuće na suprotnoj strani zaliva doplivao još jedan meštanin u pomoć.

Boreći se s olujnim vetrom, zajedničkim snagama, ljude su uspeli da dovedu do obale, a brod prema šljunčanoj plaži, piše "Jutarnji list".

Nakon što je nevreme sa grmljavinom jutros zahvatilo severni Jadran, sredinom dana proširilo se na srednjodalmatinsko područje. Najjače je bilo između Hvara i Korčule gde su pale znatne količine oborina, uz olujne udare zapadnog vetra, pa je bilo i spasavanja jahti i brodica, piše HRT.

Nevreme s grmljavinom i obilnom kišom poslepodne je zahvatilo i neke delove Međimurja. Najteže je bilo u Orehovici, gde je u desetak minuta palo više od 50 litara kiše. Poplavljene su ulice, dvorišta, podrumi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnjilist)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.