NORVEŠKI MINISTAR PODNEO OSTAVKU! Razlog je BIZARAN, a SRBIJA može da se ugleda na OVAKVU ZEMLJU!
Foto: Printscreen Youtube

zaboravio je

NORVEŠKI MINISTAR PODNEO OSTAVKU! Razlog je BIZARAN, a SRBIJA može da se ugleda na OVAKVU ZEMLJU!

Sandberg prvo nije obavestio kolege o tome gde odlazi na odmor, a kasnije mu je sve preselo!

Objavljeno: 20:03h

Norveški ministar ribarstva Per Sandberg podneo je ostavku nakon priznanja da je prekršio vladine sigurnosne protokole prilikom odmora u Iranu prošlog meseca.

Sandberg prvo nije obavestio kolege o tome gde odlazi na odmor, a sa sobom je nosio službeni vladin telefon, zbog čega ga je ukorila premijerka Erna Soldberg jer je prekršio propise vlade o putovanjima.

Pedesetosmogodišnji Sandberg, inače čelnik protuuseljeničke stranke Napredak, bio je kritikovan i unutar stranke pošto je u Iran poveo i svoju devojku, 28-godišnju Bahareh Letnes, inače rođenu u Iranu, koja je norveško državljanstvo dobila pre 10 godina.

Manjinska koalicijska vlada Erne Soldberg, koja uključuje konzervativce, stranku Napredak i liberale, tako je izgubila popularnost kada je javnost doznala za Sandbergov put.

Premijerka je rekla da je od Sandberga odmah zatražila da mobilni preda sigurnosnim službama na proveru, ali je svejedno bila na meti kritika stranaka u parlamentu koje dovode u pitanje sposobnost vlade da se brine za nacionalnu sigurnost.

Vlada traži od ministara da obaveste premijerkin ured o tome gde putuju, nezavisno o destinaciji. Takođe im je zabranjena upotreba službenih vladinih mobitela u zemljama s kojima Norveška nema uspostavljenu sigurnosnu suradnju.

Novi ministar ribarstva je Harald Tom Nesvik, također iz stranke Napredak.

Norveška je najveći svetski proizvođač lososa iz uzgoja, a morski su plodovi drugi najveći izvozni proizvod nakon nafte i plina.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.