USTAŠKI GRB NA KRAVATI I HITLEROVI BRČIĆI: Ovo je tip zbog koga je odložen Bajagin koncert u Hrvatskoj! (FOTO)
Foto: Printscreen/Twittter

Politika umešala prste

USTAŠKI GRB NA KRAVATI I HITLEROVI BRČIĆI: Ovo je tip zbog koga je odložen Bajagin koncert u Hrvatskoj! (FOTO)

U Hrvatskoj je najavljeno da će Bajagu koji je 3. septembra trebalo da nastupi na Danima piva zameniti grupa Hladno Pivo

Objavljeno:

U Hrvatskoj se digla velika buka oko nastupa Bajage na Danima piva u Karlovcu. Kako su preneli tamošnji mediji, braniteljima je zasmetalo da umetnik iz Srbije zasvira u tom gradu, pa je došlo do opšteg meteža.

Kako piše hrvatski portal "Index", Radio Mrežnica navodi kako se zamena dogodila zbog pritiska dela "braniteljskih udruga" i branitelja koji su izrazili negodovanje mogućnošću da Bajaga ovde gostuje.

Fima "Fest", koncesionar "Dana piva" zadužena za sadržaj i nastupe izvođača, program je znatno ranije predstavila Gradu Karlovcu i nikakvih problema nije bilo već je protivljenje počelo otkako je pre oko 20 dana informacija puštena u javnost.

Nastup Momčila Bajagića otkazan je tako praktičko u poslednjem trenutku, a koncesionaru je navodno "suptilno predložena izmena izvođača", piše ovaj portal.

Bajagin koncert je otkazan zbog ovog čoveka čije ime je Marko Skejo:

Skejo se na konferenciji za novinare pojavio s brčićima u stilu Adolfa Hitlera, što je primetio i Eric Gordy, profesor na londonskom UCL-u, a jedan ga je tviteraš uporedio sa Srećkom Šojićem, likom iz filma “Tesna koža”.

Marka Skejo je poznat po svojim proustaškim postupcima, poslednji put ga je policija privela jer je u Kninu povodom Oluje uzvikivao “Za dom spremni”.

Marko Skejo
Marko Skejo foto: preentscreen/youtube

Njegova IX. bojna HOS-a nazvana je po Rafaelu Bobanu, ustaškom pukovniku i generalu Hrvatskih oružanih snaga iz Drugoga svjetskog rata.

Splićani ga pamte još iz perioda devedesetih kada je sa ustaškom kapom na glavi 10. aprila1995. postrojavao svoje crnokošuljaše i uzvikivao “Za dom spremni”.

Za Antu Pavelića je rekao da je “najveći sin hrvatskog naroda koji je u datim okolnostima činio najbolje što je mogao za hrvatsku državu”, za logore Jasenovac i Staru Gradišku da su bili “bolnice otvorenog tipa u kojima su stradali samo dokazani neprijatelji hrvatske države i najteži bolesnici”.

Zalagao se i za to da se “Za dom spremni” ugradi u novi Zakon o braniteljima “kako bi jednom zauvek prestala rasprava o ovom svetom hrvatskom pozdravu”.

Skejo je i vlasnik i suvlasnik nekoliko građevinskih firmi koje nose simboličan naziv “Za dom”.

On je učestvovao u Domovinskom ratu, branio je Škabrnju 1993. po naredbi Ante Gotovine.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.