TO ŠTO RADIŠ JE ZLO I SRAMOTNO! Iz Evropskog parlamenta žestok udarac na Tompsona: Nikad nećeš pevati u Areni!
Foto: Reuter

OSUDE HRVATSKOG EVROPOSLANIKA

TO ŠTO RADIŠ JE ZLO I SRAMOTNO! Iz Evropskog parlamenta žestok udarac na Tompsona: Nikad nećeš pevati u Areni!

"On treba da dobije sve moguće kazne jer on to namerno radi"

Objavljeno: 10:10h

Ivan Jakovčić, hrvatski poslanik u Evropskom parlamentu je povodom ustaškog pozdrava "Za dom spremni" koji je koristio pevač Marko Perković Tompson rekao "da on to radi namerno". Zato smatra da treba zakonima zabraniti sve što ima veze sa ustaštvom.

- Isto ono što je napravila Nemačka - jednostavno doneti zakone koji zabranjuju sve što ima veze s ustaštvom. Ako želimo da imamo srećnu državu, neka Tompson i pojedinci budu nesrećni, mi s ustaštvom moramo raščistiti stvari. Veliko je zlo to što radi Tompson, što ljudi svesno manipulišu. Razumem da Tompson želi da zaradi lovu, ali to je sramotno - rekao je Jakovčić.

O tome što Tompson nije zaradio nijednu prijavu za koncert u Glini, kaže da je to skandalozno.

- Skandalozno, to je pokazatelj da pravna država ne funkcioniše. On treba da dobije sve moguće kazne jer on to namerno radi. Oni žele mlade da pretvore u neke neoustaše i to je opasnost za naše društvo. Tompsonu mogu samo da poručim: nisi pevao u Areni, bogami niti nećeš pevati.

O zaoštrenim odnosima Srbije i Hrvatske kaže da je to "potpuno populističko ponašanje sa obe strane".

- Potpuno populističko ponašanje, s obe strane da se razumemo. Kad predsednica ode u Brisel onda je za antifašizam, svi njeni su bili u partizanima, a kad ode drugde onda je 'Za dom spremni' stari hrvatski pozdrav. To prigodničarstvo u politici je po mom mišljenju ono što tera ljude napolje iz Hrvatske - rekao je Jakovčić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/N1info.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.