KO NE UME DA SLUŠA PESMU, SLUŠAĆE OLUJU! Reči Gradonačelnika Zagreba upućene Srbima i Hrvatima odjekuju Balkanom
Foto: Beta

BEZ USTRUČAVANJA

KO NE UME DA SLUŠA PESMU, SLUŠAĆE OLUJU! Reči Gradonačelnika Zagreba upućene Srbima i Hrvatima odjekuju Balkanom

Bandić je rekao da se tokom nedavne posete Srbiji osećao kao da je u Zagrebu!

Objavljeno:

Predsednik Stranke rada i solidarnosti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić komentarisao je danas zategnute odnose sa Srbijom za vreme obeležavanja godišnjice Oluje, pozvao je na smirivanje tenzija, a zatim je citirao i poznatog srpskog pesnika Branka Miljkovića.

Bandić je rekao da se tokom nedavne posete Srbiji osećao kao da je u Zagrebu, upitao se u čemu je štos, pa je odmah odgovorio - u prosečnoj penziji u Srbiji od 200 evra i plati od 400 evra, odnosno iseljavanu mladih iz Hrvatske.

- Šta je preostalo? Samo tući u ratne trube i vraćati se u istoriju - rekao je Bandić, pa je citirao Branka Miljkovića: "Ubi me prejaka reč".

On je rekao je da ne treba očekivati da Srbi koji su na traktorima otišli u Beograd aplaudiraju "Oluji", ali je pozvao i prijatelje u Srbiji da ne očekuju od ljudi u Hrvatskoj da aplaudiraju JNA i Veselinu Šljivančaninu.

Dodao je zatim da je najvažniji odnos na prostorima jugoistočne Evrope i zapadnog Balkana, upravo odnos između Hrvatske i Srbije.

- I zato ne smemo gubiti nijedan dan suludo. Ovo su dani koji se suludo gube. Mislim da to nije dobro - rekao je Bandić.

Komentarišući izjavu Aleksandra Vučića u kojoj je uporedio Hitlerovu Nemačku s Hrvatskom, nije dao konkretan odgovor, već je opet citirao Branka Miljkovića.

- Poraz ne može biti pobeda ma koliko veliki bio. Ko ne ume da sluša pesmu, slušaće oluju. Hoće li sloboda umeti da peva kao što su sužnji pevali o njoj - izjavio je gradonačelnik Zagreba i dodao da je nekad voleo Miljkovića, a da je sada u njega zaljubljen.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.