ASJU TUKIĆ UBILA JE ŽENA?! Preokret u slučaju koji je zaprepastio CEO BALKAN!
Foto: Pixabay

istraga

ASJU TUKIĆ UBILA JE ŽENA?! Preokret u slučaju koji je zaprepastio CEO BALKAN!

Ostaje i mogućnost, iako verovatno mala, da je ubica ipak muškarac sa malim stopalima

Objavljeno:

Cela Hrvatska priča o misterioznom ubistvu splitske lekarke Asje Tukić, a čini se da se desila prekretnica u istrazi. Podsetimo, Asja je u ponedeljak nešto pre 14 sati pronađena mrtva u svom stanu u Ulici kneza Trpimira u Trogiru, nakon što joj je netko zario nož u grudi.

Tijekom uviđaja u stanu ubijene 61-godišnje doktorke u lokvi krvi koja se širila oko žrtvinog tela, pronađen je delimični otisak, odnosno trag patike malog stopala, prema svemu sudeći ne većeg od broja 39, javlja Slobodna Dalmacija.

Istražitelji su zbog tog važnog traga istragu proširili pokušavajući da utvrde jesu li četiri mlade turistkinje iz Velike Britanije i Španije na bilo koji način povezane s brutalnim ubistvom.

Ali čini se da devojke ipak nemaju veze sa strašnim ubistvom. Turistkinje stare oko 18 godina zaustavljene su u blizini Zagreba, gde su stigle vozom, a prema dostupnim informacijama, nakon razgovora s njima i poligrafskog testiranja zaključeno je da nemaju veze s groznim ubistvom.

Naravno, ostaje i mogućnost, iako verovatno mala, da je ubica ipak muškarac s malim stopalima.

Drugi problem mogla bi predstavljati mogućnost da je mesto ubistva kontaminirano pre dolaska ekipe za uviđaje, moguće od strane ekipe lekara ili nekog drugog ko je bio u stanu nakon otkrića tela.

Odgovore na ta pitanja trebalo bi da da nastavak policijske istrage.

Podsetimo, nesrećna Asja pronađena je nakon što se tog jutra uputila iz Splita u Trogir da očisti stan za devojkama koje su otišle i da ga pripremi za dolazak novih gostiju koji su trebali da stignu oko 14 sati. Kako se nije javljala na pozive, njena je ćerka zvala oca koji je došao i video stravičan prizor i odmah pozvao policiju.

Iako se prvo pretpostavljalo da je ubijena ubodom nožem u leđa, tekom uviđaja policajci su ustanovili da su smrt lekarke uzrokovali ubodi u stomak i grudi.

Za sada je poznato da iz stana ništa nije ukradeno, a na telu lekarke nema tragova odbrambenih rana ni tragova koji upućuju na seksualni napad.

Takođe, nema ni tragova nasilnog ulaska u stan pa se pretpostavlja da je ubica neko koga je poznavala i koga je bez problema pustila u stan. Sigurnosne kamere koje bi pomogle u rasvjetljavanju ubistva nisu radile, a na mestu ubistva nije pronađen ni žrtvin mobilni telefon, za koji je utvrđeno da je isključen i da ne može da se locira, pa se sumnja da ga je ubica uzela ili uzeo sa sobom i uništio, piše Slobodna Dalmacija.

Policijska istraga se intenzivno nastavlja.

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.