MI OVDE NE PRIMAMO GEJEVE: Brazilac i njegov MUŽ nisu dobrodošli u HRVATSKOJ!
Foto: Index.hr

homofobija

MI OVDE NE PRIMAMO GEJEVE: Brazilac i njegov MUŽ nisu dobrodošli u HRVATSKOJ!

Svideli su im se Apartmani Identity u Zadru, koji su na Booking.com odlično ocenjeni

Objavljeno:

Lekar iz Brazila Fabiano Valim poželeo je ove godine sa svojim suprugom da letuje u Hrvatskoj i preko popularnog portala Booking.com odlučio je da rezerviše smeštaj na Jadranu. Ali od iznajmljivača u Zadru dobio je šokantan homofobni odgovor, u kojem stoji da “ne primaju gejeve”.

- Planirali smo svoj godišnji odmor i ove godine želimo da posetimo Portugal, Hrvatsku i Grčku. U Hrvatskoj želimo da posetimo Dubrovnik, Split i Zadar

- rekao je Valim za Index.

Svideli su im se Apartmani Identity u Zadru, koji su na Booking.com odlično ocenjeni, pa je Valim tamo odlučio da rezerviše smeštaj za sebe i svog supruga, naglasivši da žele sobu s bračnim krevetom.

- Na moje iznenađenje, kada sam rezervisao smeštaj, odgovorio mi je iznajmljivač Tomislav Gospić i odbio da nas ugosti - kaže Valim. - Odbijeni ste. Ne primamo gejeve. Otkažite svoju rezervaciju - kratko je brazilskom turistu napisao Gospić.

- Buljio sam u laptop i nisam mogao da verujem šta čitam. Bio je to homofobni napad rečima. Osetila se agresivnost u tim rečima - rekao je Valim i dodao da mu je drago što u Hrvatskoj ima ljudi kojima smeta takva homofobna diskriminacija. Napomenuo je da je zajedno sa svojim suprugom, koji je takođe lekar, devet godina i da tako nešto još nikad kao turisti nisu doživjeli. Valim kaže da je potresen ovakvim tretmanom.

Valim je odlučio da se požali servisu Booking.com na ponašanje iznajmljivača Gospića, ali još nije dobio odgovor od njih, a javio se i Zagreb Prideu, koji je takođe apelovao na Booking.com da reaguje na ovaj homofobni incident.

Apartmani Identity se inače nalaze u centru Zadra i sudeći po fotografijama, riječ je o vrlo lepoj lokaciji za godišnji odmor. Index je više puta nazvao Tomislava Gospića da se izjasni o ovoj situaciji, ali on se nije javljao na telefon. Preko Facebooka su se, ipak, obratili Aleksandru Gospiću, koji je na Booking.com naveden kao vlasnik Apartmana Identity, ali ni on nije odgovorio na upit za komentar.

Bonus video:

(Espreso.co.rs


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.