BIO JE NAJJAČI ČOVEK U SVOJE VREME: Ličkog Samsona su se bojali SVI, čak i Titovi čuvari
Foto: Profimedia/Ilustracija

SNAGATOR

BIO JE NAJJAČI ČOVEK U SVOJE VREME: Ličkog Samsona su se bojali SVI, čak i Titovi čuvari

Ovaj snagator započeo je kao fizički radnik u rodnoj Lici da bi ga život odveo u Berlin, gde je pobedio u duelu prvaka u teškoj kategoriji, a zatim se i sam pridružio cirkusu

Objavljeno:

Marijan Matijević je Ličanin koga je proslavila njegova neverovatna fizička snaga zbog koje je stekao nadimke poput Ličkog Samsona i Herkula zlatnog srca.

Ovaj snagator započeo je kao fizički radnik u rodnoj Lici da bi ga život odveo u Berlin, gde je pobedio u duelu prvaka u teškoj kategoriji, a zatim se i sam pridružio cirkusu.

Nakon što se osamostalio, rvao se s brojnim protivnicima i nikad nije izgubio, a jedna od najpoznatijih pobeda je ona protiv Prima Carnerija (Primo Carnera), italijanskog prvaka u boksu, visokog preko dva metra i teškog 120 kilograma.

Neke od demonstracija koje je redovno pokazivao na svojim nastupima su bile savijanje debele železne šipke, razbijanje kamena od 150 kilograma na prsima, dizanje teške bačve zubima i slično.

O njemu kruže brojne priče i legende, poput onih da je u njujorškoj luci držao dva trgovačka broda povezana konopom ili da je golim rukama zadržavao avion da ne poleti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Fena.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.