UBICA GA JE SATIMA ČEKAO: Hrvat ubijen u restoranu pred malom decom! VODIO DVOSTRUKI ŽIVOT U HOLANDIJI
Foto: Nebojša Mandić

SAČEKUŠA

UBICA GA JE SATIMA ČEKAO: Hrvat ubijen u restoranu pred malom decom! VODIO DVOSTRUKI ŽIVOT U HOLANDIJI

Ubica je satima čekao žrtvu u blizini italijanskog restorana Ferilli’s Caffè u ulici Beethovenstraat u Amsterdamu

Objavljeno: 10:07h

U Ivana Serdarušića (62) pucao je niski, tamnoputi muškarac. Ostavio je puno tragova iza sebe. Ubica je u Ivana Serdarušića pucao na prepunoj terasi restorana Ferilli’s Caffè koji je bio prepun gostiju.

Ubica je satima čekao žrtvu u blizini italijanskog restorana Ferilli’s Caffè u ulici Beethovenstraat u Amsterdamu.

Krenuo je u akciju nakon što je nešto pre 15 sati u restoran ušao Hrvat s holandskim državljanstvom Ivan Serdarušić (62), koji od 1990-ih godina živi i radi u Holandiji, pa je seo za sto na terasi.

Do Serdarušića je sedila grupa žena s malom bebom. Ubica ih nije ni pogledao. Prišao je Serdarušiću pa mu iz pištolja s prigušivačem pucao u glavu i pobegao. Iako je Hitna pomoć odmah stigla, nisu ga mogli spasiti. Bilo je to prošlog ponedeljka, ali uprkos silnim tragovima koje je ubica ostavio u begu, policija još ga nije pronašla i uhapsila.

Prema izjavama svedoka, reč je o nižem muškarcu, visine oko 160 centimetara, mišićavom, tamnije puti i obrijane glave. Nosio je kapu bež boje, crnu torbu za laptop, rukavice i belo-plavu košulju. Sve je to odbacio pa je holandaska policija lako rekonstruirala njegovo kretanje nakon zločina.

Pobegao je iza ugla Jan van Eijckstraat, gde je odbacio vatreno oružje. Istraga je otkrila da je odseo u hotelu u blizini Damraka i Glavnog kolodvora.

Holandski mediji povezuju ga s lokalnim kriminalnim grupama, navodeći da nije bio visoko rangiran u amsterdamskom podzemlju. Spekulšu da je njegova likvidacija povezana sa sumnjivim poslovima.

Jednako tako, navode u saopštenju, njegova porodica nije bila upoznata s njegovim poslovanjem u Holandiji, u kojoj je živeo od 1990-ih godina.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.