OVA DEVOJKA (18) JE ŽRTVA BAHATOG, PIJANOG TINEJDŽERA (16): Roditelji imaju novca, dali su mu motor, a onda je naleteo na nju...
Foto: Facebook printscreen

tuga u hrvatskoj

OVA DEVOJKA (18) JE ŽRTVA BAHATOG, PIJANOG TINEJDŽERA (16): Roditelji imaju novca, dali su mu motor, a onda je naleteo na nju...

Četiri devojke su na povratku iz noćnog izlaska stale pored pekare kad je na njih naletio motocikl

Objavljeno:

Pijani šesnaestogodišnjak iz Starigrada kod Zadra naleteo je u 4.40 sati motociklom KT 200 na četiri devojke, starosti od 16, 17 i 18 godina, i pokosio ih dok su hodale trotoarom.

Prema policijskim informacijama, s oko 1,8 promila alkohola u krvi, vozeći bez vozačke dozvole, iz pravca Reke izleteo je na suprotnu traku pa na trotoar i teško povredio 18-godišnju L.B. iz Našica, koja je oko 8.30 preminula u zadarskoj Opštoj bolnici.

- Možda se ništa ne bi dogodilo da nisu stale kupiti pecivo. Da na povratku iz diskoteke nisu stale uz magistralu pričekati svoju prijateljicu Uopšte nije bila na zebri, nije nam jasno kako ju je udario. Vraćala se iz trgovine, sve su stvari razbacane. Na žalost, stale su na nekoliko minuta, dovoljno da se dogodi nezapamćena tragedija - pričaju stanovnici Starigrada za "Jutarnji".

Četiri devojke su na povratku iz noćnog izlaska stale pored pekare blizu hotela “Rajna” kada se dogodilo najgore.

Motor je “pokupio” dve devojke od 18 godina i jednu od 16 godina, a četvrta, 17-godišnjakinja, spasila se jer je kupovala pecivo.

- Povrede su nažalost bile preteške za mladi život 18-godišnjakinje. Ostale devojke su dobro i puštene su na kućnu negu. Otpušten je i vozač koji je u nesreći zadobio lakše telesne povrede - kazao je Edi Karuc, zamenik upravnika zadarske Opšte bolnice.

U Starigradu još ne mogu doći sebi od nesreće koja je mesto zavila u crno. Tri prijateljice iz Našica došle su na letovanje u apartman jedne od njih, a u večernjem izlasku pridružila im se njihova prijateljica iz Starigrada. Put do kuće pokazao se kobnim jer niko nije od njih mogao ni pretpostaviti da će im smrt doći iz suprotnog smjra u trenutku kada na putu gotovo ni nije bilo saobraćaja.

- Slučaj je hteo da je samo jedna devojka ušla u pekaru. Da su ušle i druge za njom, možda bi danas govorili o padu pijanog tinejdžera s motora i za nekoliko dana bi se sve zaboravilo. Ovako, tragedija je nezamisliva. Čudo je da je samo jedna devojka stradala. Moglo je to biti, nažalost, puno gore. On je došao iz suprotnog smera i, navodno, u padu prešao na drugu traku. Izletio je s puta i pritom udario u devojke - kažu za "Jutarnji" u Starigradu.

U prodavaonici peciva niko nije ni shvatio što se događa ispred. Čuli su neke zvukove, ali ne i da oni donose smrt.

- Moj otac je izašao iz pekare kada je već sve bilo gotovo. Niko osim devojaka nije video šta se zapravo dogodilo. Strašno. Ovo nas je sve jako pogodilo - kaže radnica iz pekare.

- Konsternirani smo. Mi živimo uz magistralu na kojoj se događaju svakojake nesreće, ali ovakav događaj, ovakvu nesreću, niko ne pamti. Nevina devojka koja nije ni učestvovala u saobraćaju, nego se peške, pored puta, vraćala kući, izgubila je život - govore meštani za "Jutarnji".

Načelnik Opštine Krsto Ramić priznaje da je u stanju šoka. Nije mu jasno kako se to moglo dogoditi na delu puta gde postoji ograničenje brzine, preglednost i trotoar.

- Poznajem tog mladića i njegovu porodicu. Nisu nikad imali problema, tako da mi je ovo još teže shvatiti. Izražavam saučešće porodici preminule devojke, a ostalima želim brz oporavak - kazao je načelnik Ramić.

Njegove reči potvrdili su za "Jutarnji" i drugi Starigrađani. Kažu da sa 16-godišnjakom koji je pijan i bez dozvole vozio očev motor nikad pre nije bilo problema. Šta mu se tu veče dogodilo, zašto je toliko pio, i kako je došao do očevog motora, niko nije znao reći.

Posledice takvog neodgovornog ponašanja imaće ceo život. Nakon što je otpušten iz bolnice 16-godišnjak je odveden u zadarsku policiju gde je nad njim zavedena kriminalistička istraga, a sledi i prijava nadležnom tužilaštvu

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.