Trener hrvatskih rukometaša zanemeo u Aušvicu, ali Jasenovac nije ni pomenuo! (FOTO)

skandalozna izjava

Trener hrvatskih rukometaša zanemeo u Aušvicu, ali Jasenovac nije ni pomenuo! (FOTO)

Poseta Aušvicu bi prošla neopaženo, da nije bilo izjave trenera
Objavljeno:

Vest da su u pauzi između dva meča na Evropskom prvenstvu u rukometu, koje se održava u poljskom gradu Krakovu, reprezentativci Hrvatske odlučili da obiđu Aušvic, ne bi privukla pažnju da nije bilo izjave trenera. Prisluškivanje Kolinde potreslo Hrvatsku! Zdravko Mamić nije ni svestan šta joj je uradio! Aušvic je 27. januara 1945. godine oslobodila 322. streljačka divizija Crvene armije, a u logoru su pronašli 348.820 muških odela i 836.255 ženskih odela žrtava. Ono što je izazvalo pažnju balkanske javnosti je izjava njihovog trenera Željka Babića za "Večernji list" koji je rekao da ga je "ono što se dogodilo u ovom logoru podsetilo na sva strašna događanja u Domovinskom ratu".

Mesto stradanja nevinih žrtava zloglasnog nacističkog logora iz Drugog svetskog rata i Evropsko prvenstvo u rukometu Babić je neljudski i nesportski iskoristio da ponovo raspiruje mržnju prema Srbima. Jer, po opšteprihvaćenom stavu u Hrvatskoj, "Domovinski rat je bio odbrambeno-oslobodilački rat za nezavisnost i celovitost hrvatske države protiv agresije udruženih velikosrpskih snaga".

skandalozne izjave, Babić je još rekao
Ne mogu da verujem kakvi su to bili ljudi koji su ubijali nedužnu decu, decu bez greha. Posebno me je dirnulo kada sam video slike nemoćne dece koja su izgubila život bez ikakvog razloga nije spomenut Jasenovac ili Stara Gradiška, koji su takođe mesta velikog stradanja Srba, Jevreja i Roma. Nezavisna država Hrvatska je tokom Drugog svetskog rata jedina imala i logore za decu
74.360 imena i prezimena dece, starosti do 14 godina, koja su stradala u periodu od 1941-1945
Novosti

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.