DOŽIVEO JE PORODIČNU TRAGEDIJU: Priča iza čoveka koji je bio HEROJ HRVATSKE, pa je postao KASAPIN IZ KAŠTELA!
Foto: MUP Hrvatske

tragično!

DOŽIVEO JE PORODIČNU TRAGEDIJU: Priča iza čoveka koji je bio HEROJ HRVATSKE, pa je postao KASAPIN IZ KAŠTELA!

Dukarić je mnogima poznat s jedne od najupečatljivijih i najpopularnijih fotografija iz Domovinskog rata

Objavljeno: 06:50h

Petra Dukarića su nakon hapšenja prevezli na odeljenje psihijatrije u splitsku bolnicu jer se nalazio u teškom psihičkom stanju. U bolnici su ga čuvali policajci, a nakon što se dovoljno oporavio, odveli su ga na kriminalističko istraživanje. Nakon toga će tužilaštvo od suda zatražiti da mu se odredi istražni zatvor.

Dukarića sumnjiče da je ženu s kojom je bio u vezi, u sredu ujutro nešto iza 5 sati nakon prepirke, napao nožem u prizemlju podstanarskog stana u Kaštel Gomilici.

Teško ju je povredio po grudnom košu, rukama i telu. Žena je zadobila i ubodnu ranu gornjeg dela abdomena te je u smrtnoj opasnosti prevezena u splitsku bolnicu. Odmah su je operisali te je u sredu poslepodne bila izvan životne opasnosti.

Susedi u Kaštel Gomilici kažu kako u sredu ujutro nisu ništa čuli. Dodaju i kako ni žrtvu ni Dukarića gotovo nikad nisu videli.

Policija je neposredno nakon napada na ženu znala identitet napadača, ali je on pobegao i bio im je nedostupan. Odmah su na svojim internet stranicama objavili njegovu fotografiju i zamolili građane za pomoć. Uhvatili su ga njihove kolege iz varaždinske policije u sredu poslepodne.

Niko ne opravdava ovaj njegov čin, to nas je sve šokiralo - rekli su nam Dukarićevi ratni drugovi navodeći kako je on jedan od retkih koji se iskreno borio za Hrvatsku.

U Domovinski rat je otišao s 18, 19 godina. Prošao je sva ratišta. U Tigrovima je bio do 2002. godine, kad je na svoj zahtev raskinuo radni odnos, kažu njegovi saborci.

.

Nakon vojske radio je u Francuskoj. Navodno je imao problema s francuskim vlastima pa se vratio u Hrvatsku. Pre nekoliko godina, navode njegovi ratni prijatelji, doživio je porodičnu tragediju.

Petar Dukarić
Petar Dukarić foto: Printscreen/Društvene mreže

Dukarić je mnogima poznat s jedne od najupečatljivijih i najpopularnijih fotografija iz Domovinskog rata.

Fotografija je snimljena u Starom Grabovcu nedaleko od Novske krajem 1991. godine, kad je imao 19 godina. Na fotografiji se vidi mladi vojnik s maramom zavezanom oko čela i cigaretom u usnama na tenku za protivavionskim mitraljezom.

Na zidu kuće iza vojnikovih leđa vidi se grafit s imenom svetski poznate grupe Guns N’ Roses.

Od fotografije je napravljen i antiratni plakat. Plakat je u središtu imao portret Petra Dukarića, a pri vrhu dodan natpis “Živi i pusti živeti”, u engleskom originalu “Live and let live”, parafrazirajući pjesmu poznate grupe “Live And Let Die”.

Bonus video

NIKO NE ZNA KAKO SE KORISTI FIKSNI! Za ove tinejdžere je telefon sa brojčanikom NESAVLADIV! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / 24 sata. rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.