CELA HRVATSKA GA JE SLAVILA kao DOMOVINSKOG HEROJA u borbi protiv SRBA, a sada je ISEKAO ŽENU NOŽEM!
Foto: MUP Hrvatske

potraga je u toku

CELA HRVATSKA GA JE SLAVILA kao DOMOVINSKOG HEROJA u borbi protiv SRBA, a sada je ISEKAO ŽENU NOŽEM!

On je u ratu bio pripadnik Prve gardijske brigade "Tigrovi" i poznat je po čuvenoj fotografiji

Objavljeno:

Hrvatska policija je raspisala potragu za 46-godišnjim Petrom Dukarićem, osumnjičenim da je nožem naneo teške, za život opasne povrede 56-godišnjoj ženi u sredu, oko 5.10, u Kaštel Gomilici, piše Slobodna Dalmacija.

Prema prvim informacijama, do uboda je došlo toekom svađe, kada je Petar oštrim predmetom napao i ranio 56-godišnjakinju s kojom je bio u vezi. Žena je zadobila ubodnu ranu gornjeg dela abdomena i u smrtnoj je opasnosti prevezena u KBC Split. Odmah je operisana i lekari su uspeli da joj spasu život.

Dukarić je pobegao posle zločina.

Kako navodi policija, mole sve građane koji imaju saznanja o kretanju i boravku Dukarića da ih dostave najbližoj policijskoj stanici. Uz obaveštenje su priložili i fotografiju osumnjičenika.

O Petru Dukariću su decenijama pisali brojni mediji, a njegova fotografija se prenosila društvenim mrežama, pošto je reč o čoveku sa čuvene fotogrfije, bivšem pripadniku Prve gardijske brigade "Tigrovi".

Fotografija je snimljena u u Starom Grabovcu nedaleko od Novske krajem 1991. godine, kada je imao 19 godina. Na fotografiji se vidi mladi vojnik s maramom zavezanom oko čela i cigaretom u usnama, na tenku za protivavionskim mitraljezom. Na zidu kuće iza vojnikovih leđa vidi se grafit s imenom svetski poznate grupe "Guns N' Roses". Od fotografije je napravljen i antiratni plakat. Plakat je u središtu imao portret Petra Dukarića, a pri vrhu su dodali natpis "Živi i pusti druge da žive", u engleskom originalu: "Live and let live", parafrazirajući pesmu poznate grupe "Live and let die".

Tada se pričalo da Dukarića traži i menadžer "Guns N' Rosesa" sa namerom da iskoriste fotografiju za poster i omot albuma. On je tada pričao da su ga pozivali i u Ameriku, ali njemu "nije padalo na pamet da napusti bojište".

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.