KLOŠARU MALI, PLJUNUĆU TI U FACU! Skandal u Skupštini Zagreba, Tompsonov advokat pretio poslaniku! (VIDEO)
Foto: Printscreen / Facebook Z1 televizija

skandalozno ponašanje

KLOŠARU MALI, PLJUNUĆU TI U FACU! Skandal u Skupštini Zagreba, Tompsonov advokat pretio poslaniku! (VIDEO)

Karačić je široj javnosti najpoznatiji kao advokat Marka Perkovića Tompsona

Objavljeno: 12:55h

Tomislav Tomašević, poslanik u zagrebačkoj skupštini, optužio je novog poslanika stranke Neovisni za Hrvatsku Davorina Karačića da mu je pretio.

Tomašević tvrdi da ga je Karačić pozvao da rasprave njegove izjave oko Dinama i tvrdnje da su Neovisni za Hrvatsku povukli svoj zaključak oko fudbalskog kluba kako bi njihova poslanica Ana Lederer postala čelnica za kulturu.

- Pozivao je na fizički obračun, pretio, tražio da se fizički obračunamo van skupštine, malo je nedostajalo da stvar eskalira. Argumente nemaju pa su sad krenuli na ovakav način. Neće me to zastrašiti da govorim ono što mislim i zastupam demokratizaciju Dinama - kaže zastupnik platforme Zagreb je naš, prenosi N1.

Podseća da je opozicija tražila da se u zaključak oko Dinama uvrsti zabrana korištenja stadiona za potrebe preoblikovanja kluba u deoničko društvo. Sličan zaključak imao je i klub Neovisnih za Hrvatsku, ali su ga povukli uoči imenovanja njihove zastupnice na čelo Gradske kancelarije za kulturu.

U međuvremenu se pojavilo i snimak verbalnog obračuna Karačića i Tomaševića.

- Klošaru mali, pljunuću ti u facu! Šta ćeš mi uraditi, šta? Hoćemo otići negde ispod Domovinskom mosta, sami, je l' hoćeš? Je l' hoćeš? Možeš i frenda povesti slobodno sa sobom, možeš i dva. Klošaru mali. Usta isperi svaki puta pre nego izgovoriš reč Dinamo i Davorin Karačić. Kada nekoga optužuješ za političku korupciju onda reci šta je bilo. Bedniče mali - rekao je Karačić Tomaševiću.

Predsednik Gradske skupštine Andrija Mikulić, kao i ostali gradski poslanici, osudili su neprimereno ponašanje.

- Osuđujem bilo koji oblik nasilja gde god on bio, na ulici ili u drugom parlamentu Republike Hrvatske - kazao je Mikulić dodavši kako nije ništa video jer je vodio sednicu, već je samo čuo prepirku koju nije razumeo.

Mikulić je pozvao zastupnike na primereno ponašanje i rečnik .

- Onako kako se mi ponašamo u parlamentu, to će biti slika parlamenta prema van - kazao je.

Davorin Karačić (43) je od 11. juna poslanik u Skupštini Grada Zagreba. Ovaj advokat iz Zagreba ušao je s liste Neovisnih za Hrvatsku Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića. On je zamena Ani Lederer koju je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić imenovao čelnicom za kulturu.

Neovisni za Hrvatsku su u partnerstvu s Milanom Bandićem i HDZ-om, a ne vole da se to zove koalicija.

Karačić je široj javnosti najpoznatiji kao advokat Marka Perkovića Tompsona. Uz njegovu obranu, Tompson je oslobođen od optužbi da je pozdravom "Za dom spremni" na koncertu u Slunju poticao na mržnju.

Davorin Karačić
Davorin Karačić foto: Beta

Tompsona je zastupao i u drugim slični slučajevima, a često zastupa i navijače iz udruženja BBB kojima je i sam pripadao, kao i one koje je policija prijavila za korištenje ustaškog pozdrava.

Zastupao je i koordinaciju veterana koja se usprotivila zaključcima veća za suočavanje s prošlošću da je "Za dom spremni" ustaški pozdrav i da se sme koristiti samo u komemorativnim prilikama za pale branitelje HOS-a. Karačić smatra da se pozdrav ne sme poistovjećivati s NDH jer je korišten i u Domovinskom ratu.

Karačić je bio tek 10. ni listi Brune Esih na izborima pre godinu dana. Iako je s liste ušlo pet psolanika, a oni u međuvremenu postali stranka, Lederer bi trebalo da zameni neto od sledeća četiri na listi, ali su svi odustali od toga kako bi upravo Karačić mogao da postane poslanik. I ta činjenica govori o tome koliko je Karačić važan stranci Hasanbegovića i Esih. Jasno je da ga žele pogurati u političku arenu.

Karačić se zalaže za zabranu ulaska migranata, protiv je Evropske unije, a njegovi postovi na Tviteru su često prožeti izuzetno teškim rečima u vređačkom tonu.

Članove Evropske komisije poput Žan Klod Junkera nazvao je "sedokose EU birokratske crkotine". One s levog spektra znao je počastiti sličnim epitetima u svojim objavama: "

- Jugo pacovčad po drustvenim mrežama cijuce o tome kako ce domoljubi opet morati bežati pred njima. A oni pred istima 91' šmugnuli u rupe.

Naziva ih i kriptočetnicima, levim glodavcima, parazitima. Onima koji su požejeli dobrodošlicu migrantima je lani poručio "da migrantima prvo ponude svoje žene".

Čelniku HSS-a Kreši Beljaku je lani poručio da boluje od "konjušaritisa". Profil koristi skoro svakodnevno, a teške reči poput ovih su česte.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.