TOMPSON JE NAJVEĆE ZLO NAŠEG NARODA! Hrvatski ratni veteran oštro osudio najavljenu PROSLAVU OLUJE!
Foto: Facebook/Marko Perković Thompson

neki novi vetrovi?

TOMPSON JE NAJVEĆE ZLO NAŠEG NARODA! Hrvatski ratni veteran oštro osudio najavljenu PROSLAVU OLUJE!

"Prekinimo proslavu Oluje na dosadašnji način jer to nekome smeta, a ujedno zahvalimo našoj braći Srbima što nam osvete ne čine u turističkoj sezoni."

Objavljeno:

Jozo Režić, ratni zapovednik Specijalne policije u Splitu, burno je reagovao na vest da će i Marko Perković Tompson uveličati proslavu Oluje u Kninu.

- Tompson je najveće zlo hrvatskog naroda, prodana duša i oganj smrti koji pali ovaj naš napaćeni narod i silu mu usmerava u krivom smjru. Najbolje bi bilo tog čoveka diskvalifikovati iz cele proslave, a nju svesti na jednu svečanu akademiju na koju treba pozvati i pravoslavnu braću, da ne kažem Srbe, te tako zajedničkom diskusijom i pričom kroz zabavni program pokazati mladim naraštajima što je bilo, kako se nije smelo dogoditi, kakvo je stanje sada te kojim putem zakoračiti u budućnost. Ovaj vid proslave na koji se pozivaju mnogi "veliki" Hrvati, zapravo je njihovo dokazivanje veličine, odnosno, stvaranje veće podeljenosti među narodima, paljenje masa za nove sukobe i ratove - napisao je Režić.

Smatra da način na koji se slavi Oluja nije primeren.

- Prekinimo proslavu Oluje na dosadašnji način jer to nekome smeta, a ujedno zahvalimo našoj braći Srbima što nam osvete ne čine u turističkoj sezoni. Nije lepo u društvu govoriti: "E kad sam ja tebe istukao", jer će jednog dana poniženom puknuti film i osvetiće se. Lično nikada nisam bio u Čavoglavama, niti u Kninu na taj dan proslave. U Kninu nisam bio jer mi se taj grad zgadio još u socijalizmu, a u Čavoglave ne želim ići jer mi se gadi Tompson - bio je vrlo direktan ratni zapovednik specijalne policije.

Svojom objavom želeo je da upozori i na paradoks.

- Na tim proslavama će biti i Jakov Gutić iz HDZ-a Civljane-Cetina, čovek koji naručuje autobuse tih jadnih ljudi iz Srbije da za napojnicu glasaju za HDZ, i u tu se svrhu očuvanja vlasti ti "četnici" valjaju ka ljudi, obnavljaju im se kuće, kupuje ih se. Pitam se, pa protiv koga to mi idemo, ko je taj naš neprijatelj, a želimo prijateljski ići napred? Knin uspeva isto tako zahvaljujući SDSS-u i "četnicima", a na proslavi će sediti za istim stolom. Prekinite više to dernekovanje, zaustavite više te fukare, učinite Grad Knin pravim kraljevskim gradom, gradom kulture, jednakosti i jednakopravnosti i sve će vam početi cvasti. Mnogi će mi za ove reči ukor veliki dati, ali verujte, i umro bi rađe sutra, nego li se pomaknuo sa puta srca svoga - napisao je Režić.

Ante Jakov Gutić, HDZ-ov zamenik načelnika Opštine Civljane, svojevremeno je prozivan zbog sukoba sa meštaninom srpske nacionalnosti i nervoze jer nije uspeo da osigura dva autobusa sa izbeglim Srbima koji bi glasali za HDZ, kaže nam da ne čita što Režić objavljuje.

- Bio bih ponosan da sam im mogao platiti - komentarisao je.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.