NAJJAČA PORUKA ZA HRVATE STIGLA U ZAGREB: Da li je Luku Modrića SRAMOTA posle ovih reči O SRBIMA?
Foto: Printscreen/HRT

oglasili se

NAJJAČA PORUKA ZA HRVATE STIGLA U ZAGREB: Da li je Luku Modrića SRAMOTA posle ovih reči O SRBIMA?

Tompson je poznat kao simpatizer ustašstva

Objavljeno:

Centar Simon Vizental snažno je osudio učešće Marka Perkovića Tompsona na dočeku hrvatske fudbalske reprezentacije u ponedeljak u Zagrebu. U saopštenju objavljenom na internetskoj stranici Centra, Efraim Zurof, glavni lovac na naciste i direktor za istočnu Europu, istakao je da je Tompson poznat po pevanju pesama koje pozivaju na ubistva Srba i spominju koncentracione logore Jasenovac i Staru Gradišku u nostalgičnom kontekstu.

Pozivajući "simpatizera ustaštva" Perkovića na proslavu gde nije bilo zakazano pojavljivanje političara ili izvođača, njegovim je fašističkim pogledima dat legitimitet koji ne zaslužuje, kaže se u saopštenju.

- Marko Perković nikad ne propušta priliku da prenese svoje mrziteljske poruke. Nije slučajnost da se brojni ljudi na njegovim koncertima pojavljuju u ustaškim uniformama i sa ustaškim simbolima i daju takve pozdrave - istakao je Zurof u saopštenju.

- On ne bi nigde trebalo da bude počasni gost, a kamoli na jednom od najvećih okupljanja u demokratskoj istoriji Hrvatske, kako bi se proslavio neverovatan sportski uspeh.

Zurof je istakao da kapiten hrvatske reprezentacije Luka Modrić "može biti vredan Zlatne lopte, ali zbog pozivanja Tompsona zaslužuje i crveni karton".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.