MOGAO BI DA DOBIJEŠ BATINE ZBOG TIH KOCKICA: Hrvatski navijač se žali da je doživeo PAKAO u REPUBLICI SRPSKOJ!
Foto: Reuters

ispovest

MOGAO BI DA DOBIJEŠ BATINE ZBOG TIH KOCKICA: Hrvatski navijač se žali da je doživeo PAKAO u REPUBLICI SRPSKOJ!

Imao je na sebi dres hrvatske reprezentacije i zato je platio kaznu od 50 konvertibilnih maraka

Objavljeno: 18.07.2018. 07:54h
  • 5

Dario Strašček iz Zagreba požalio se za 24sata.hr da je doživeo pravi pakao u Republici Srpskoj, samo zato što je nostio "kockasti" dres, posle uspeha Hrvata na SP u Rusiji.

- Video sam da je policijski automobil stao ispred kafića, ali sam ostao potpuno iznenađen kad je policajac krenuo prema meni, a još više kad mi je rekao da će me kazniti zbog remećenja javnog reda i mira jer nisam ništa učinio - priča Dario.

Jutro nakon što je Hrvatska pobedila Englesku i plasirala se u finale Svetskog prvenstva, on je vozio dve maloletne ćerke na more. Išao je preko Bosne i Hercegovine i zaustavio se da popije kafu u Kostajnici, koja je deo Republike Srpske.

Imao je na sebi dres hrvatske reprezentacije i zato je platio kaznu od 50 konvertibilnih maraka.

- Policajac me pitao znam li gde sam. Ja sam mu rekao da sam u Bosni i Hercegovini, a on je odgovorio da grešim, da sam u Republici Srpskoj i da bih mogao dobiti batina zbog hrvatskih obeležja. Rekao je da da zato mora da me kazni. Kad sam seo u kafić, neko me je prijavio policiji. Zaista nisam ni navijao ni bilo koga na bilo koji drugi način provocirao. Mlađa ćerka mi se rasplakala, bilo je izuzetno neugodno – prepričava Dario.

Policajac mu je još dodatno rekao da ga neće pustiti ako ne plati odmah i da će ići na sud, pa je shvatio da je bolje da odmah plati kaznu.

- Uz to mi je naredio i da se odmah presvučem. Pokupio sam kćeri, obukao drugu majicu i odmah napustio grad. Ne mogu verovati da se to događa 2018. godine. Bojao sam se i za ćerke jer su mi iz drugih kafića neugodno i ružno dobacivali dok sam razgovarao s policajcem - kaže Dario.

Novinari 24 sata su pitali Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske smo pitali po kojem je to članku zakona zabranjeno nositi hrvatski dres kod njih. Poslali su i kaznu koju je ispisao policajac.

- Pripadnici MUP-a Republike Srpske će izvršiti provere navoda iz upita i o svemu obavijestiti Službu za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a Republike Srpske – kratko su odgovorili.

Bonus video:

(Espreso.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media