Pupovac: Region nije prioritet hrvatske spoljne politike!

Razlog za strepnju

Pupovac: Region nije prioritet hrvatske spoljne politike!

Predsednik Srpskog narodnog veća u Hrvatskoj kaže da nakon izbora nove hrvatske Vlade nije moguće proceniti kakvi će biti budući odnosi ove zemlje sa susedima
Objavljeno:

Predsednik Srpskog narodnog veća u Hrvatskoj Milorad Pupovac izjavio je da iz programa nove hrvatske vlade nije moguće "iščitati" kakvi će biti odnosi između Srbije i Hrvatske, kao i da prioriteti spoljne politike Hrvatske ne idu u pravcu saradnje u regionu. Hrvati imaju novu vladu, Orešković premijer (FOTO) - Moguće je iščitati da prioriteti spoljne politike Hrvatske idu u drugim pravcima, a ne u pravcima saradnje u regionu. Ali to je samo ono što je napisano, ne znamo kakvi su stvarni stavovi, niti novog ministra, a niti prvog potpredsednika koji je zadužen za spoljnu politiku - rekao je Pupovac za portal Pink.rs.

Prema njegovim rečima, nova vlada Hrvatske je prva posle dugo vremena koja u programu nema ništa o manjinskoj politici, a pogotovu nema ništa o ostvarivanju prava Srba u Hrvatskoj, o povratku izbeglica, o pravima ljudi koji su izgubili svoja prava tokom rata, i nema ništa ni o revitalizaciji povratničkih krajeva i unapređenju manjinske politike. - Na to smo upozorili i upozoravaćemo, i nadamo se da će se to promeniti - dodao je Pupovac.
On je ocenio i da bi bilo "veoma opasno" ako bi bila nastavljena "retorička nadmetanja" Hrvatske i Srbije o naoružanju, a da bi bilo "posebno opasno", ako bi bila nastavljena trka u naoružavanju između Srbije i Hrvatske. - To bi na još otvorene ratne rane, na još mnoga otvorena pitanja povezana s ratom i prostorom bivše Jugoslavije zaista stvorilo jedan potencijal koji ne bi bio nikako zdrav i dobar, ne samo zbog same trke u naoružanju, već i zato kako bi se, i odakle gde i odakle ko naoružavao - rekao je Pupovac. (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.