NISMO HTELI NIKOG DA UVREDIMO, MI SMO PRISTOJNI! Stiglo izvinjenje zbog SKANDALOZNE reklame snimljene u Jasenovcu
Foto: creenshot/Youtube/Valley Eyewear

IZVINJAVAMO SE

NISMO HTELI NIKOG DA UVREDIMO, MI SMO PRISTOJNI! Stiglo izvinjenje zbog SKANDALOZNE reklame snimljene u Jasenovcu

Australijska kompanija „Veli ajver“, koja se bavi prodajom naočara, snimila je reklamni spot i fotografije u Jasenovcu, a potom se izvinila.

Objavljeno: 09:54h

Kompanija „Veli ajver“ izvinila se nakon što su njene reklame snimljene u Jasenovcu izazvale oštre kritike na društvenim mrežama i navela da je spotom samo htela da iskaže „poštovanje prema arhitekturi“.

-Nismo znali da je to logor smrti u tom trenutku. Nismo hteli nikoga da uvredimo, mi smo pristojan brend. Izvinjavam se svima koji su uvređeni“, izjavio je direktor firme Majkl Krouli i objasnio je da su posetili Jasenovac na pola sata i to nakon zatvaranja, prenosi Bi-Bi-Si.

Kako navodi britanski portal, Jasenovac je bio koncentracioni logor i logor smrti, koji je od 1941. do 1945. vodio hrvatski fašistički pokret Ustaše, saveznik nacističkog režima Adolfa Hitlera.

U njemu je ubijeno desetine hiljada Srba, Jevreja i Roma, kao i hrvatski politički protivnici ustaškog režima, navodi Bi-Bi-Si.

Australijska kompanija „Veli ajver“, koja se bavi prodajom naočara, snimila je reklamni spot i fotografije u Jasenovcu, što je izazvao lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama.

Jedan od korisnika kaže da je snimanje spota u Jasenovcu „užasna odluka“, dok su pojedini korisnici pozvali na bojkot kompanije.

Prestanite da koristite ovaj simbol patnje Srba, Jevreja i drugih u svojoj kampanji. Znate li vi šta je Holokaust?“, napisala im je jedna tviterašica iz Banjaluke.

U spotu maneken šeta zavejanom poljanom po tmurnom zimskom danu, a kako se navodi, ideja marketinškog stručnjaka koji je smislio tu, u najmanju ruku, degutantnu kampanju, jeste da se sa naočarima koje proizvodi kompanija vidi kroz svaku tamu, pa i ovu monstruoznu koja je progutala na desetine hiljada ljudi koji su umrli u najstrašnijim mukama, prenosi B92.

U Javnoj ustanovi „Spomen-područje Jasenovac“ nisu znali da je sniman reklamni spot. Rekli su da su iznenađeni i da će komentarisati slučaj tek kada budu u potpunosti ispitali o čemu se radi, pišu „Večernje novosti“.

BONUS VIDEO

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.