NAJLUKSUZNIJE JAHTE NA JADRANU: Jedna od njih ima veze sa ČUVENIM SRBINOM!
Foto: Youtube printscreen / Tom Ritucci

KOMFOR I PRESTIŽ

NAJLUKSUZNIJE JAHTE NA JADRANU: Jedna od njih ima veze sa ČUVENIM SRBINOM!

Samo za one sa najdubljim džepom!

Objavljeno: 08:56h

Na Jadranu se svakog leta mogu spaziti raskošne, luksuzne jahte svetskih bogataša.

Nekad je to Roman Abramovič, drugi put katarski emir al-Tani sa svojom tada 14. najvećom jahtom na svetu...

Četiri najveće jahte na hrvatskoj strani Jadrana u ovom trenutku su ove:

Insignia

Ova grdosija dužine je 55,6 metara, širine 8,8 metara i trenutno je u Polači na Hvaru. Tonaža joj je čak 456 tona, najveća brzina koju može razviti je 26 kilometara na sat, a koliko je odmor na takvom nečem skup sport pokazuje podatak da sedam dana najma, bilo leti ili zimi, košta 179.000 eura. I to bez troškova koji idu preko tako da sedam dana zafrkavanja ovom jahtom po Jadranu dođe sigurno debelo preko 200.000 ecra. Jahta je izgrađena u Nemačkoj u Elsfleter Verft još 2004., dodatno je preuređena u Atini prošle godine. Njome upravlja 13 članova posade, a u sedam kabina može primiti 12 gostiju. Pritom su kabine opisane jedna kao "Master", druga kao "VIP", te još dve dvokrevetne i tri trokrevetne. Osim svega što se može zamisliti da sa sobom nosi, jahta na palubi ima i poveći đakuzi.

Joyme

Ako koga zanima da razgleda ovu ploveću palatu, moraće se zaputiti do Malog Lošinja. Duga 49,91 metara, širine 9,18 metara, nosivosti čak 620 tona, ovde se također može smestiti 12 gostiju u šest kabina, kojima po potrebi na raspolaganju može biti 11 članova posade. Ako baš nagazi na gas, ova jahta može ploviti brzinom do 30 kilometara na sat. Izgrađena je i uređena 2011. godine. Zanimljivo je, prvo, to što ju se može unajmiti samo leti, po osnovnoj ceni od 139.000 eura, a druga zanimljivost je ta što ju je izgradio Filip Cepter Jaht ali po spoljašnjem dizajnu Mije Radunovića, a po unutrašnjim Marijane Radunović. Atlantic Goose

Ovu superluksuznu ploveću vilu možete trenutno videti u Primoštenu. Izgrađena je 2000. godine, a dodatno preuređena 2011. Atlantic Goose dužine je 45 metara, širine 8 metara, nosivosti 352 tone, bitno je i sporija od prethodnika – najveća brzina joj je oko 22 kilometra na sat. Složena je, međutim, tako da nosi pet kabina, da može primiti 10 gostiju i još toliko članova posade, a sa 80 tona goriva u svojim tankovima u stanju je prevaliti čak 5500 nautičkih milja odjednom. I ovu superjahtu može se unajmiti i leti i zimi po cijeni, prava sitnica, od 90.000 eura za nedelju dana, na šta idu svi ostali dodatni troškovi.

Harmony III

Najmanja od sve tri, dužine "samo" 43,6 metara, ova jahta je u stanju juriti istom onakvom brzinom kao Insignia, do 30 kilometara na sat. Krstareći je u stanju sa 67.000 litara goriva prevaliti odjednom 4000 nautičkih milja. Kako je široka vrlo pristojnih 9,4 metara, na njoj se najudobnije može smEstiti 10 gostiju, uz 9 članova posade, a od pet kabina koje su na raspolaganju gostima, također je jedna "master". Izgradio ju je Benetti 2009., nosivost joj je 456 tona, tjedni najam stoji 160.000 eura i trenutno je usidrena na samoj punti zapadnog kraja kanala između Trogira i Čiova.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Express.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.