Orešković predstavio tim: Gomila anonimusa i bivša časna sestra u novoj hrvatskoj Vladi! (FOTO)

najzad je sastaviše

Orešković predstavio tim: Gomila anonimusa i bivša časna sestra u novoj hrvatskoj Vladi! (FOTO)

Nakon dvomesečnih pregovora, nova Vlada susedne države trebalo bi sutra da dobije poverenje u Saboru
Objavljeno:

Mandatar za sastav nove hrvatske vlade Tihomir Orešković predstavio je danas kandidate za ministre, posle više od dva meseca od parlamentarnih izbora. O novoj Vladi desne Domoljubne koalicije koju vodi HDZ i Mosta sutra će glasati poslanici u Saboru. Cela Hrvatska se sprda s ovim: Komšije dobijaju ministarstvo za MUDO! Orešković je rekao da će njegova vlada imati dva potpredsednika i 20 ministara, a u kratkom obraćanju novinarima mandatar je nekoliko puta istakao da je reč o "njegovom timu". - Ovaj tim je moj tim, vrlo sam srećan i ovaj tim je spreman da radi - rekao je Orešković.

On je podsetio da će sutra u Saboru predstaviti svoj program i ministre i izrazio uverenje da će dobiti podršku. - Spreman sam da preuzmem odgovornost da što pre počnemo da radimo za bolju Hrvatsku - naglasio je mandatar.
Vlada će imati dva potpredsednika i to lidera HDZ Tomislava Karamarka i lidera Mosta Božu Petrova s tim da će Karamarko biti prvi potpredsednik. U Oreškovićevom kabinetu biće 20 ministara, od kojih samo tri žene, a veliki broj kandidata je malo poznat široj javnosti. Iznenađenje je da na popisu kandidata za ministre koji je podeljen novinarima nema imena kandidata za ministra unutrašnjih poslova, ali su mediji objavili da će to biti Vlado Orepić (Most).
Ministar finansija biće Zdravko Marić, koji dolazi iz Agrokora, privrede Tomislav Panenić (Most), a spoljnih i evropskih poslova Miro Kovač (HDZ). Kandidat za ministra odbrane je Josip Buljević, savetnik predsednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. HDZ Mijo Crnoja kandidat je za ministra branitelja, uprkos ideji o osnivanju "registra izdajica" koja je izazvala velike kritike u delu javnosti. Ministarstvo pravosuđa trebalo bi da vodi Ante Šprlje, sudija Opšinskog suda u Metkoviću.

Bernardica Juretić
časna sestra

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.