UMRLA TATJANA KRAJAČ: Imala je samo 39 godina!
Foto: Printscreen/ Nova TV

hrvatska tuguje

UMRLA TATJANA KRAJAČ: Imala je samo 39 godina!

Kao reporterka pratila je hrvatski put u Evropsku uniju od vremena pre pregovora

Objavljeno: 11:07h

Nakon kratke i teške bolesti, u 39. godini preminula je cenjena urednica i reporterka informativnog programa Nove TV, Tatjana Krajač, objavila je u nedelju Nova TV.

Tatjana je rođena 28. marta 1979. Tokom studija na Fakultetu političkih nauka, počinje da radi na Radio Studentu, gde ju je privuklo političko novinarstvo u kome je provela polovinu svog života. Novinarsku karijeru od 1999. godine gradi na Plavom radiju, gde je osim dnevnog novinarstva učestvovala u kreiranju nedeljne emisije "Rikverc" i dnevnog pregleda lista "Skener".

Tatjana Krajač
Tatjana Krajač foto: Printscreen Youtube

Deo tima Nove TV postala je 2003., a tokom 15 godina rada u informativnom programu specijalizovala se za praćenje unutrašnje politike: rada Vlade, Sabora, predsednika i političkih stranaka. Učestvovala je u uređivanju Dnevnika, te mnogim važnim projektima Nove TV. Od 2000. godine, odradila je sve predsedničke, parlamentarne, evropske i lokalne izbore, a kao jedini novinar iz Hrvatske pratila je deo američke predsedničke trke, te prvu predsedničku debatu Baraka Obame i Džona Mekejna u Denveru.

Kao reporterka pratila je hrvatski put u Evropsku uniju od vremena pre pregovora, pa do punopravnog članstva, a o putu prema Evropi izveštavala i u Hrvatskoj i uporedno u evropskom parlamentu i parlamentima drugih zemalja članica. 2017. godine učestvovala je u kreiranju uspešne rubrike Dnevnika Nove TV "Neformalno", koju je uređivala i vodila zajedno s kolegom Mislavom Bagom.

- S velikom tugom opraštamo se od Tatjane, koja će ostati upamćena kao vrsna novinarka i izuzetna koleginica i saradnica, naveli su još na Novoj TV.

Bonus video Prof. dr Aleksandar Đukić endokrinolog, Klinički centar Kragujevac – o lečenju varijabilnosti glikemije

(Espreso.co.rs/ Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.