HOROR, TINEJDŽER (15) TRAŽIO OD DEVOJČICE (10) DA SE SKINE, pa je SILOVAO kad nije htela da ga posluša!
Foto: Shutterstock

UŽAS u splitu

HOROR, TINEJDŽER (15) TRAŽIO OD DEVOJČICE (10) DA SE SKINE, pa je SILOVAO kad nije htela da ga posluša!

Uprkos pokušajima da ga odgurne i pobegne, on je uspeo da je primora na polni odnos

Objavljeno:

Na otoku jedne splitske plaže pre pet dana 15-godišnji dečak silovao je 10-godišnju devojčicu. Šokantan slučaj zbio se kobne večeri dok se devojčica igrala s vršnjakom, mlađim bratom osumnjičenog dečaka. On je navodno u jednom trenutku od devojčice zatražio da skine odeću, a kada je to odbila, nasrnuo je na nju i na silu ju je svukao te, uprkos pokušajima da ga odgurne i pobegne, uspeo da izvrši polni odnos.

Devojčica je nakon strave ipak uspela da pobegne, a 15-godišnjak je uhićen. Ispitan je u ŽDO Split te priveden pred istražnog sudiju koji ga je, uprkos opasnosti od mogućeg uticaja na svedoke, pustio da se brani sa slobode.

Branitelj dečaka, Vinko Gulišija, nije želeo da iznosi nikakve detalje već je za Slobodnu Dalmaciju samo potvrdio da je dečak izneo obranu i odgovarao na pitanja.

'Neki od njih to rade da bi pokazali svoju moć nad žrtvom'

Prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, direktorka Poliklinike za zaštitu dece i mladih Grada Zagreba rekla je da istraživanja pokazuju da su od 30 do 50 odsto počinitelji seksualnog zlostavljanja maloletnici i adolescenti koji u budućnosti neće nužno postati pedofili ili seksualni zlostavljači.

- Neki od njih to rade da bi pokazali svoju moć nad žrtvom jer su i oni bili u funkciji moći neke druge odrasle osobe. Zbog toga su, na primer, neke države u SAD-u odlučile da neće adolescente uključiti u registar pedofila kako ih ne bi "obeležili", odnosno da im ne bi uvrštavanjem u taj registar odredili životni put - kaže Buljan Flander i ističe kako, osim sa žrtvom, treba raditi i s počiniteljem, kako ne bi nastavio s istim ponašanjem, ali i kako bi se zaštitile neke buduće žrtve.

(Espreso.co.rs/ 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.